Mora i fara , återpublicering från artikel skriven nov 2012

Att Leksand åter har problem med ekonomin är en överraskning, nej nu skrev jag fel ser jag; är ingen överraskning skulle det ju stå.
Nu har man upptäckt stora underskott i finanserna och likviditeten är på upphällningen. Så blir det efter år av, som Syd bedömer och tycker;  misskötsel och alltför storvulna  värvningar av överbetalda föredettingar som enbart spelar för sin försörjning även om de åker runt och "pussar på klubbmärket". Syd har sagt det förut och säger det igen; Leksand berör och rör känslorna hos folket och det är synd att man hela tiden skall  solka detta starka varumärke. Än så länge håller det men hur länge?
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hur lyckas då Mora klara av att värva toppspelare från NHL? Kommer ett nytt uppvaknande, en ny morgon där Mora kommun skall borga för Mora eftersom ekonomin är körd i botten eller har man en annan, bättre och mer slipad affärsmodell? (nej det hade man inte!)
 

Mora kommun erbjuder sig att köpa ishallen

Mora kommun erbjuder 12 miljoner Vid ett eventuellt köp kommer kommunen dessutom omgående att investera 14 miljoner i hallen då den är i akut behov av renovering.

Publicerad 8 april 2013 - 15:34 – Uppdaterad 8 april 2013 - 17:38

För att kommunen ska kunna genomföra affären krävs att samtliga långivare accepterar att skriva ner sina skulder med 90%.

Inför dagens beslut i kommunstyrelsen har samtliga fodringsägare utom en godkänt uppgörelsen.

Mora IK har varit nära att knäckas ekonomiskt av sin dåliga ekonomi och den eftersatta arenaunderhållet är orsaken. Den gamla arenan byggdes 1967 och sedan många år tillbaka har underhållet av ishallet varit eftersatt.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chelsea lyckas värva toppspelare men levererar inte i enlighet med "vår" ryssägares förväntan. Ray "Butch" Wilkins  klev av för några år sedan med ett ungefärligt uttalande om " Abramovitj begriper inte fotboll". Bort for Butch och bort for di Matteo  i veckan.
 
Att Hughes skulle få sparken från QPR var väntat, det var nästan sent nu, där finns också toppspelare som utan hjärta? som drar in egna kulor räknade i £.
 
Om de fick sparken eller inte är lilte oklart, inside säger att "chefen" vill sparka en varvid resten ställde ultimatum, han blir kvar annars går vi också, och de gjorde de; gick alltså från Sabaton.  Jag fick deras CD Carolus Rex igår, inte signerad denna gång. Men mycket mer framträdande körsång där vår vän ML sjunger klingande vackert i kören.
Annars snurrar Mando Diao rätt friskt f n.
 
Nu stänger jag och sätter kosan mot Uppsala och Lundell ikväll!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Leifsan

Ser fram emot en recension av Lundell-koserten. Sköt om dig!

2012-11-24 @ 10:38:22
Postat av: A.N Other

Lundell bitvis lite dyster men känslosam

2012-12-27 @ 17:40:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0