Vem bryr sig om

andra lag än de stora som styrs av internationella investerare? och personer som egentligen saknar både intresse och kunskap för fotboll? Lag som globaliseras och successivt försvinner från sina rötter, det som en gång skapade det magiska med engelsk fotboll. Manchesterslagens matchtröjor säljs globalt, gärna via nätet, detsamma för Chelsea, Arsenal ,till viss del Liverpool och Tottenham.Till Arsenals försvar skall dock läggas att Arsene Wenger ändå håller pengaströmmen på rimligare nivåer även om man inte kan kalla Theo Walcotts  nya kontrakt som någon snålvariant.
Om, någon missat det det så är Syd fast i engelsk fotboll sedan typ 9-års ålder då jag såg West Ham för första gången på TV. Men intresset krackelerar när  ManCity som igår tar ledningen efter 2 minuter och man vet att resten blir ett sömnpiller om inte;
 
  • Southampton hämtar upp ett 0-2 underläge på Stamford Bridge och kvitterar i andra halvlek, jag gläds åt detta trots att mitt Chelsea tappar poäng. Jag gläds varje gång som "the Underdogs" gör det oväntade och tar poäng av "de stora".
 
  • Om inte QPR mot ALLA odds vinner med 1-0 på Stamford Bridge trots Abramovitj miljarder och åtta coacher på åtta år.
 
Nu är det "Stadium Tours" för 25 £, förr kunde man snacka med vaktmästaren och förklara att man var en supporter från Sverige som så gärna ville känna på planen, sätta en fot på the Pitch, och man fick göra det!
 
Självklart var det inte bättre förr, planerna är inga leråkrar, matcherna är bättre, spelarna är högklassiska men om de fyra stora alltid vinner så kommer känslan att försvinna.
 
Vem bryr sig om Derbys hemmamatcher i League Championship?  Där man ligger och harvar i mitten, möter ett annat mittlag och har drygt 33000 hemmafans på arenen, de bryr sig!
 
Vem bryr sig om att Glasgow Rangers åkter ner i division fyra efter att ekonomin kraschat?, jo de c a 40000 som kommer på matcherna. Drygt 40 000 på en division 4 match, det var världsrekord, trodde man men insåg sedan att ett brasilianskt lag haft över 50 000 vid något tillfälle!
 
Och så har vi AFC Wimbledon i division fyra, att bry oss om.
 
Vad säger ni; är svenska landslaget på turné i Thailand? Vänskapsmatch på Friends Arena i februari, och?
 
Ett omspel i FA-cupen går före, dear friends!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0