Abalone Dots, Anne Feeney och mycket annat...

Tänk så mycket det kan hända en inte ont anande Syd James när den s k andan faller på. I hemstaden var det Rock och Bluesfestival i dagarna två med bl a Mats Ronander och Sky High som  f ö kommer ändå från Falun-Borlänge! Och Syd var på plats? Nej så blev det nu inte utan Syd med hustru blev inbjudna att åka till grannkommunen där Maratonsmide pågick i det gamla Valsverket. Industrihistoria men nu omskapat till en spännande lokal med smideseldar, scen, bar och denna kväll uppträdande av Anne Feeney som one-girl förband till Abalone Dots. Trots mina skivköp genom åren har mina vägar tidigare aldrig korsat vare sig Anne eller Abalone Dots. Tyvärr för det var två riktigt trevliga bekantskaper. Anne sjunger "working class heroes" songs med Joe Hill inslag. Självklart köpte jag en CD men den härligt mustiga titeln: "Dump the bosses off your back". Besök gärna www.cdbaby.com

Abalone dots är det Sveriges svar på Dixie Chicks? Det var härligt att se dessa tjejjer som med sann musikalitet, naturlighet och spelglädje körde både, folk, country, countryrock, bluegrass. Egentligen kanske lite för snäll musik för det Syd vanligen gillar (den musiken skall ha taggigare kanter och fasförskjutning) men Abalone Dots inte bara kommer att bli bra, de ÄR bra och tydligen ett känt namn i USA redan. Om Dixie Chicks är lite ego så gav Abalone dots absolut inte ett sådant intryck.  Så en härligt ny bekantskap sedan hoppas jag att de gamla bekantingarna Sky High och Ronander ursäktar. Ja, ja självklart köpte  jag även Abalone dots skivor, det förstår ni väl!

Det var musiken det; vad har annars hänt när Syd pratar om "och mycket annat". Hört talas om "Fiddler on the Roof?" Bra, i nästa inlägg kommer berättelsen om "Syd James on the Roof"..........inga andra liknelser med "the Fiddler" kan vi redan nu upplysa om. See you!



Anne Feeney: "Dump the bosses off your back!`"
Photo: Syd James Mobile



Madonna på Ullevi. These ladies in Smebacken! Bättre, naturligare!
Photo: Syd James Close Pictures


Abalone Dots
Photo: Syd James Even closer photos (SJ ingen  groupie modell ä  om nu någon skulle få för sig det)



Det skall smidas medan järnet är varmt..här var det inte bara varmt utan hett som f -n
Photo: Syd James historical ironworkers photo collection.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0