Att Vattenfalls VD faller

är väl ingen djärv gissning. Direkt man hörde om planerna på att sälja sk kärnverksamhet (nät) i Sverige för att köpa kärnkraft i England så tog man sig för pannan och tänkte; "Nu har väl i alla fall Vattenfalls VD tagit sig vatten över huvudet".

VD:n må vara en hyvens kille, vattenkammad och ordentligt men nu befinner han sig nog i fritt fall. Han kanske tycker att "Maudan", som representerar ägaren, inte är mycket att bry sig om, han kanske har behandlat henne som vatten. Och det tycker inte "Maudan" om. Hon blir i alla fall förbannad.

Jag kan förstå det liksom att den obegränsade skadeståndsskyldigheten vid en eventuell kärnkraftsolycka i Tyskland kan få hela Vattenfall fall så att Vattenfall efter en sådan händelse inte ens vore vatten värt.

Obegränsat betyder just obegränsat.

Nej VD kommer nog att avgå - eller han har kommit fram till ett sådant beslut i samråd och känner kanske att motivationen tryter efter många år i Vattenfallstoppen. Och i många Vattenfall är fallhöjden betydande. Vi väntar och ser. Mediadrevet går och det vattnar sig säker i munnen på många journalister när man anar att man är ett fall på spåret. Tänk hur det kan falla sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0