Är Syd James i Pakistan han också?

Ni följer väl nyhetsflödet om den svenske medborgare som tidigare satt på Guantanamo och som nu gripits i Pakistan? Den svenske medborgaren bor i Örebro, varför  jag i texten nedan kallar honom för ”Örebroaren”.

 Nu har ryktet sagt att man funderar på om också Syd James är i Pakistan? Syd James har nämligen också åkt ifrån Örebro där han gick på Socialhögskolan under 70-talet.. ”Sopis” som Högskolan kallades av oss vana studenter hade också en klart ”sekteristisk” framtoning. Mao och den just nu återigen omtalade Pol Pot från Kampuchea var grabbarna med stort ”G”.
Uttalade någon namn som; ”Torbjörn Fälldin” och ännu värre; ”Ola Ullsten” då var man suspekt och ute i kylan. Nu var ju vintrarna ganska milda några år där så det var rätt OK ändå.

 KMFL(r), RMF, RAF var varumärken som stod högt i kurs. KFUM och PTV inte lika framgångsrika även om den sistnämnda ibland kunde höja sig över mängden. Nåja.

 Det finns fler likheter mellan ”Örebroaren ” och Syd; Fotboll nämligen. Syd tränade också fotboll i Örebro, med IFK om jag minns rätt.

Förmildrande är att Syd även tränade hockey med Örebro IK som då var i Elitserien. ”Kneten” Andersson och ”Mozart” var stora. I Örebro. Det har nog inte ”Örebroaren” gjort.

 Men som sagt Syd lämnade också Örebro, inte för att resa till bergen i Pakistan, nej det blev till Ljusåsen i Smedjebacken som Syd utvandrade.

Så det är inte konstigt att rykten uppstår. Nu är det väl så att Syd åkt runt på en elcykel med packutrymme både fram och bak. Och hur lätt kommer inte rykten då i svang?:

Någon säger: -”Jag såg Syd på en Pack(cykel) i Stan”.
Nästa säger: -"Någon har sett Syd på en Pack i stan”. Sedan rullar det på;
-”Har du hört att man sett Syd i Pakistan?”
-”Det var som fan, men du var inte Syd i Örebro han också?”
-”Jo du, jag tror det, och det vete tusan om han inte tränade fotboll där han också”
-”Ja det har du ”tamme” tusan rätt i, och flyttade inte han också iväg till nåt jä..a berg?”.
-”Jo, du har rätt.”
-”Tänk inte skulle man kunnat tänka sig att Syd skulle dra iväg till Pakistan, men mönstret stämmer”.

Men det stämmer inte; Syd sitter hemma under furutaket och lyssnar på skivorna. Och Syds fru, som är en mycket förstående fru, fast hon är en fru, låter honom sitta där under furutaket och lyssna på skivorna, och så vitt vi vet sitter han där idag också…..


Kommentarer
Postat av: Dexter

En svärande Syd, på väg till Pakistan på en piketcykel? -Polisen stormade Syds näste med piketbilar? Togs för Al-quada pakistanier? :-)



F.ö. -Inte på taket i alla fall :-)

2009-09-17 @ 10:31:24
Postat av: Syd

Syd svär aldrig, ( OK, ibland då) det var andra personers tal OM Syd som citerades. Annars tycker jag att "Dexter" fångat situationen bra. Med tanke på elcykeln kanske Syd uppfattades som EL-quada.

2009-09-20 @ 19:57:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0