Curlingdamer sopar banan men Kronans värde faller liksom snön

Vilken charmant avslutning på damcurlingen det blev i OS. Guld igen! OS har varit bra för oss, medaljregn kanske är att ta i men en hel del medaljer i regn har det blivit. Läste att invånarna i Vancouver och British Columbia inte är lika lyckliga. Miljardskulder blir deras OS-resultat och skattebetalarna får betala.
Skall bli spännande att se hur London får ihop det nu till 2012 när finans-hypen fått sig en allvarlig knäck.

Åter till OS och damhockeyn som får hård kritik av OS-chefen. "Bli bättre, annars stryker vi grenen",  är budskapet. Toppen är väldigt smal, det finns bara två lag som kan vinna och jag såg att i kvalet till OS så hade något av lagen vúnnit en match med 82-0!
Det påminner mig om Sveriges sämsta ishockeylag genom tiderna(?) som fanns i Syds hemtrakter i mitten av 70-talet (För er yngre läsare så var det "förr i tiden"). Jag hade "förmånen" att se lagets seriepremiär som slutade med en förlust på 72-1! Reduceringen kom vid ställningen 62-0 typ. (Se fotnot nedan för nördinformation alt. kan vi kalla det fördjupning.)

Tre Kronors värde sjönk som en grekisk valuta. Slovakien visade sig vara en betydligt svårare motståndare än väntat och i semi var de nära att knäcka Lönnlöven också.

När vi ändå är inne på den grekiska valutan så kan Syd berätta att han varit på en liten tur till Bryssel igen. "Jag vet att jag tjatar", säger Syd, "men finanskrisen är inte över". Kommersiella fastigheter blir en rysare. Hade möte i ett område som hette Corporate Village i Zaventem. UTAN minsta överdrift var 60% av kontorsytorna tomma. Och det var inga småkontor vi talar om. Vad gör man? River och glömmer? Nej, man bygger ännu flera STORA kontorsbyggnader i samma område! Vakansgraden inne själva EU-hjärtat i Bryssel är 25% så nog finns det plats när konjunkturen vänder.

Jag mötte också några Nederländska medborgare i Bryssel som var förvånade över att Svenska staten garanterar lån till Spyker. Inget gott rykte där inte....för Spyker alltså, ja, jag förstår att ni funderade på Syd där en stund. 

Nej, något besök i någon skivaffär blev det inte denna gång men väl på Ginza där jag precis lagt in en beställning på nya Peter Gabriel (gammal favorit), Johnny Cash American RecordningsVI, Built to Spill och en gammal goding med Dr Feelgood väntar på att få komma hem till Syd.

Nu har snön börjat falla igen, och Syd med den! Idag takskottning, imorgon markskottning och Chelsea hade dålig skottriktning och föll som snö hemma på Stamford Bridge idag.


Fotnot: När Sveriges sämsta hockeylag genom tiderna (?) skulle börja sin första match föll det sig inte bättre än att man hade tappat bort målvakten (dock inte i snön för den var en dålig vinter). Goda råd var dyra och man hittar en villig målvakt på läktaren som i all hast får göra premiär i div 3. Problemet var att denna lilla man var närsynt och hade kraftiga glasögon som dock inte rymdes innanför ansiktsmasken. Mask måste man ha men inte glasögon varför dessa plockades av och så "skrinnade" målvakten ut till buren. Hur gick det måntro?
Sammanfattningvis kan sägas att han såg aldrig några skott överhuvudtaget. Däremot hörde han ganska bra och reagerade på 1: Att publiken jublade över mål, 2) Det hördes när pucken slog i sargen bakom honom när skotten gick utanför 3. Att det gjorde ont när någon råkat skjuta precis på vår vän målvakten (och denna sista punkt hade inget med hörseln att göra).
Hur det där reduceringsmålet gick till vid 62-0 typ minns jag inte men det var nog ingen kraftig rökare direkt. Därtill hade man för dåliga skyttar i laget.
Skröna? Nej absolut sanning. In Syd We trust.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0