Runan, Capello, Steve och Syd.

Ibland "roar" Syd sig med att läsa "Dödsrunor" eller "födelsedagsbeskrivningar" som skickas in till våra tidningar. Det som roar Syd speciellt är sådana där runor där man lägger stor vikt vid oväsentligheter eller som slutar i ett stort frågetecken.
Jag kan inte undanhålla er en runa som jag läste i en av de stora morgontidningarna häromdagen, den avlidne själv bryr sig säkert inte men jag byter i alla fall namn och några ortsbeteckningar men i övrigt är allt intakt.

"Evert Gustafsson, Västerholmen har avlidit 94 år gammal. Närmaste anhöriga är framlidne hustruns släktingar; Bror och Vera.
Evert var född i X och växte upp på H-holmen, ett litet fisketorp fyra distansminuter från X. Därifrån levererades sill till Hallarna i Storstan. Evert gick till sjöss 1936, efter 2 år var sjöpraktiken klar och två år senare tog Evert sjöbefälsexamen. Efter några år i V-bolaget anställdes han på 1950-talet hos B-bolaget där han förde 28 fartyg. Evert blev medlem i Suezkanalens lotsförening och i andra sjöbefälssällskap. Då jag uppvaktade Evert på hans 80-års dag, så berättade han för första gången om den torped som missade oss på M/S Saltsjön i oktober 1939 i Nordsjön."

Och sedan? funderar man nu som läsare; nej det var inget mer, det var slut där. Lite trist känns det....... men det är klart att just uppgiften om uppväxtplatsens exakta placering fyra distansminuter från X, 28 fartyg och en missad torped 1939 är viktigt, 1996 fyllde Evert 80 år och då hade han burit på torpeden som ett ok i nästan 60 år. Det hade han sluppit om torpeden tr...nej nu skall vi inte gräva i det gamla utan se framåt, som han sa, den gamla verkstadschefen i M när revisorerna kom på besök. 

Då känns det bättre att se fram emot dagens match i VM mellan Tyskland och England. Endera kommer Capello att hyllas eller också blir det en dödsruna även där.
Hjärtat säger England, hjärnan säger; nja det här blir tufft men så säger hjärnan igen; det är dags nu; Vi går vidare, möter Argentina i Kvarten, guds hand är på UK sidan denna gång och det blir semi och sedan blir det....

Nu skall jag spela lite Steve Winwood som i dagarna släppt en fyr-CD box men gamla godingar, den har jag  inte införskaffat ännu, men det skall bli. Nu kör vi en gammal vinyl. Tänk Steve var bara 17 år när "Keep on running", "I´m a man" m fl spelades in. När en annan var 17 då såg man bara ut som sjutton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0