Bunga-bunga eller bara lite vanlig eld-rift?

Det har talats mycket om Sofia Arkelsten de senaste dagarna, dock inte i tidningen Land "Den glada veckotidningen". Land har ju en input i Syds omvärdsbevakning, kanske inte lika påverkande som en del andra men i alla fall.

En vanlig fredag, som den igår till exempel, så landar i Syds brevlåda; Land förstås, NLT, SVD, DN och DI, mycket läsning blir det, om man hinner förstås och det gör man inte i den omfattning som man skulle vilja. Lördagarna är lugnare för då kommer inte Land, men då dyker veckomagasinet Pralin upp istället. En såndär "feelgood-bilaga" som Syd är såååå förtjust i......

Vad hittar man då i allt läsande:

Ja man kan konstatera att daladerbyt i hockey idag inte säljer ut, det är inte lika hett längre. Kan det bero på att att man mötts så många gånger på halvdan division 1 nivå de senaste åren, frågar man sig i tidningen. - Ja det kan det, svarar Syd.

I DI finns ett reportage om trångbodda familjer i London bygger till rum neråt, under gräsmattan på tomten. Det kan jag förstå är möjligt men lite fegt. Jag hade för många år sedan en arbetskamrat så kom på att han nog ville ha ett källarhus, ja ni förstår, han byggde källaren EFTER att huset var klart.  Det är utmaning det....

Vidare kan man läsa om Saab som Syd tidigare kommenterat men med ett intressant påpekande från DI- journalisten som läst Spykers delårsrapport där det på slutet, på sista sidan, noteras att det finns vissa risker med att nå önskade mål som t ex det allmänna ekonomiska läget, ränteförändrngar, teknisk utveckling och för att citera exakt; "beteendet från kunder, underleverantörer och konkurrenter"..........  Det är väl något som alla företag vill slippa bekymra sig över, speciellt kunder. 

I SvD kan man läsa om mästardetektiven som aldrig dör. Inte Beck då utan Sherlock Holmes.

Och så äntligen skriver DN om "Bunga-Bunga". Silvio (nej inte han i Sopranos) utan han, killen som är president i Italien. Ja, ja jag hör era kommentarer att "det inte är så stor skillnad"... men nu är det faktiskt Italien-Silvio som det handlar om och att han berörs av en ny "flickaffär". Det handlar om Berlusconis erotiska efterfester i den stora villan utanför Milan. Fester som går under namnet "bunga-bunga". (Kanske en italiensk variant på Dunka-Dunka??)

DN hade också på ledarsidan (kan ha varit debattsidan också) i veckan en fantastisk avstavning. Det handlade om att man "i större omfattning måste gå över till eld-
rift". Det ger associationer till det gamla TV-programmet; "kl 20.00 sänds"Fälte-
ko"

Nu var det inte vare sig någon ny koras eller någon eld det avsågs utan "Fälteko" och "El-drift", Eldrift.

Vi avslutar veckan med Warren Zevon med att konstatera att han nog hade både el drift och en hel del Bunga-Bunga i sin krafts dagar men man kan alltid överväga alternativ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0