Grekerna kan vi inte tro på däremot Italienarna.......

Italiens Senat och Parlament (som vi tror) kommer att klubba igenom ett besparingspaket på motsvarande 440 miljarder kronor tror jag det var. EU toppfunktionärer och toppkommentatorer tror att; nu skall Italien fixa sin del medans de opålitliga grekerna nog får gå i konkurs.

Herregud, känns Italien mer stabilt än Grekland? Vem styr hela södra Italien? Hur stor del utgör den svarta marknaden? Ni som sett "Bläckfisken" kommer inte att satsa en spänn på Italiens besparingsplan! Nej frågan är om inte hela Eurodelen håller på att rasa ihop. Det blir i så fall ett riktigt elände - en riktig "mutterlera" skulle man kunna säga. Men, men vi får väl leva med; "finansministrarna i hårda förhandlingar" under sena nätter och sedan blir man överens om allting, dvs att man skjuter på problemet ett tag till.

Den gamle feministen G.Persson sa ju "att den som är stadd i skuld är icke fri" och det stämmer det!  De fattiga sekiner man har i bankvalvet kan man nog ta ut och köpa CD-skivor för, det känns säkrare.

Nu skall vi inte bryta ihop över skulder, finns det skulder så är man ju skyldig någon pengar och då är det ju en potentiell tillgång! Men frågan är om inte många balansräkningar på många områden är uppblåsta av tomma fastigheter, osålda bilar, osålda kläder, osålda mobiltelefoner, sålda SAAB:ar!!, osålda böngroddar. Det känns minsann lika skakigt som det svenska försvaret mot Japan i senaste VM-matchen.

Och regnar gör det också, idag - fast vi skall ha semester - vi i Sverige! Det är väl själva f-n också!


Kommentarer
Postat av: Grannen

Semester??? Såg din bil vid arbetet, det kallar jag nu inte semester, innebörden av detta fagra ord: Vila och återhämtning inför ett nytt arbetsår.;=D

2011-07-15 @ 20:02:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0