Jag fick ett par nyhetsbrev i veckan som jag klippte ihop till en sammanfattning men det blev kanske lite rörigt ser jag


Nyhetsbrev från www.regeringen.se

Ulf Kristersson nyhetsbrev
31 maj 2011

Från: Australian Wine Club [mailto:[email protected]]
Skickat: den 31 maj 2011 14:40
Till: Syd James
Ämne: Amarone, ripasso, zinfandel och andra heta grillviner!

Sammanfattning:

2013 fyller den moderna svenska välfärdspolitiken 100 år. Med grilltången i högsta hugg firar vi in det årets efterlängtade grillsäsong. År 1913 infördes de första allmänna pensionerna i Sverige . Du kan betala med kort eller faktura. Vi betalar alla skatter åt dig. Sedan dess har den svenska välfärdspolitiken utvecklats till en av världens mest ambitiösa och beundrade. Men det saknas inte utmaningar inför framtiden; Till de saftiga köttbitarna, korvarna och smakrika såserna behöver du en hel del som är centrala för den svenska välfärdspolitiken.

Det perfekta grillvinet stavas amarone, som med sin intensiva fruktighet och fyllighet gifter sig fint med de grillade smakerna kan både hjälpa och stjälpa ett lands ekonomi. Det är märkligt. En del av ekonomin som i Sverige omfattar 15 procent av BNP och en fjärdedel av statsbudgeten måste naturligtvis ha en stor plats i diskussionen om makroekonomin.

Men ett dåligt utformat mörkfruktigt zinfandelvin från USA samt ett fylligt och fräscht chardonnayvin från USA kan bli ohållbart dyrt, ha felaktiga incitament och till och med leda till statsfinansiell kris. Sverige har erfarenhet av båda modellerna.

Välkommen till ett seminarium som undersöker kopplingen mellan socialförsäkringar och den ekonomiska utvecklingen, svenskarnas favorit i solskenet!

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson modererar seminariet.

På programmet:

*Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi, vd Institutet för Näringslivsforskning som med sin friska syra och stramhet gör sig strålande

*Annika Ström Melin, ledarskribent på Dagens Nyheter, kunnig om Europafrågor: "Socialförsäkringarna och europeisk integration"


*Våra sommelierer har gjort två nya upptäckter från Portugal och Spanien.

*Andreas Bergh, välfärdsforskare vid Lunds Universitet och IFN: "Kan socialförsäkringar främja mat såsom fisk, lättare kötträtter, charkuterier eller ostar. 

Datum: Måndagen den 13 juni 2011
Tid: kl. 09.00-12.00, kaffe, smörgås och två populära bordeaux-roséer, perfekta som pratviner, Dessutom får du ett nyanserat ripassovin.
Registrering från kl. 08.00 för att boka en leveranstid. Prova du med!
Plats: Regeringskansliet, Aulan, Centralposthuset, Terre di Verona i Venetien.





 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0