"Nu är det mindre osannolikt"

Om nu översättningen var rätt så var det precis vad ett av världens berömda kreditvärderingsinsitut uttalade om USAs ekonomi och risken att de får sin kreditvärdighet sänkt.

Kan det krånglas till mer? läs igen; "Nu är det mindre osannolikt", man kan väl som lekman tycka att endera är det osannolikt eller så är det sannolikt. Men nu är det detta med de psykolgiska signalerna, finansfolket är ju nervösa, mest över egna bonusar men också till viss del över världsekonomin.

Med IMF chefen i husarrest i New York, låt vara i en lyxvåning med takterass á 300000 kronor i månadshyra (vem betalar?), betalkris i Grekland, Portugal och på sikt säkert också i Irland, Spanien så kanske det finns lite anledning till oro. Men tänk efter, hur splittrad var inte IMF chefen tidigare? Mellan finansbesluten skulle han på i stort sett var enda kvinna i sin närhet, hustrun möjligtvis undantagen, därom vet vi inte. Hur splittrat blir inte det?

Nu är det mindre sannolikt att han jagar fruntimmer i sin husarrest, hustrun möjligtvis undantagen, därom vet vi inte heller. Nu kan han i lugn och ro betänka det finansiella läget, men då är det försent för det är nog mer osannolikt att han kan bli vare sig IMF chef igen eller fransk president. Tänk att en liten städerskas "tuva" kan stjälpa ett så stort (l)ass.

Nej nu skall vi inte gräva ner oss i omvärlden utan glädja oss åt Nationaldagen som inträder imorgon! "Landet lagom" som vi kallas. I senaste numret av "Filter" finns ett reportage om en tennisfamilj på Östermalm som är allt annat än lagom, och ses på med uppspärrade ögon.

Lika uppspärrade som fågelskådarnas ögon är, visste ni att ornitologin är en växande näring? Speciellt engelsmän vallfärdar till Sverige för "Bird-watch". Ett nytt Safariland,-Sverige? De fyra stora (nu tänker jag inte på kungens grabbgäng utan på Björn, Varg, Lo och Järv) och en massa "fögglar" det kan bli bra det, och fritidsfisket som egentligen betyder mer för Sveriges ekonomi än det kommersiella fisket.

Kommentarer
Postat av: Grannen

Underbar låt Albatross

2011-06-05 @ 19:54:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0