E dola i Doha?

 Samtalsklimatet verkar inte vara det bästa på klimatkonferensen i Doha, den konferens som skall rädda jorden från både torka och översvämning (upplysningsvis så har man i alla fall enats om att det troliga är att detta inte sker samtidigt på samma ställe..). Nej det här med jordens uppvärmning verkar vara en het fråga där i Doha och det mesta tyder på att man får lägga hela klimatpaketet på is. Tills man inser att nu dj---ar anamma brinner det i buskarna och då lägger man på ett kol och inser att det var precis det man INTE skulle göra.
 
Nej det blir nog e dola där i Doha. För er som händelsevis inte är från Grängesberg så kommer uttrycket "dola" från gruvbrytningen; när man laddade för en salva därnere i backen och det inte blev någon smäll så var det "e rikti dola" dvs ett misslyckande. Ordet uttalas med ett utdraget O och en tjockt L. DoooooLa.  Man kan gärna uttala det flera tillsammans; DooooLa i DooooHa. Vår svenske delegat är dock optimist och tror i alla fall att det kommer något urvattnat förslag till slut så att man undviker ett totalt fiasko. Att vända det till en succé verkar ligga långt borta från det möjligas gräns. Nu verkar för övrigt gränsen gå mer mellan öst och väst än mellan nord och syd om vad man egentligen skall komma överens om.
 
Första talade man om 2 graders uppvärmning, sedan 4 och nu är det uppe i sex grader och då tror man att det blir riktigt tungt och varmt. För Moder jord alltså.   Så ingen sex för Moder jord! Nej vid den nivån så stiger havsnivån rejält så vi vill inte ha något hafsande där nere i Doha. Utan rejäla överenskommelser. De kommer säkert att försöka kompromissa om temperaturhöjningen också, vi i Syd bjuder 3,7 grader så för vi se  vad de andra svarar med, nästan lite som omvänd stötpoker. 
 
Nej kära delegater därnere i Doha tänk på hur det är med människan; vid 36,7 grader är man pigg, vid +2 grader kan man ta ett par Alvedon och känna sig hyfsat pigg (lite kallsvettig kan man nog vara), vid + 4 är man mer än kallsvettig och inte alls lika pigg trots flera Aspirin (lite starkare doningar) vid +6 är man rejält darrig och har man kol eller kanske något lite hjärtslitande hälsoproblem så kan man rent av kola vippen. Så ni alla VIP där nere i Doha, kyl av samtalsklimatet (tänkte mig nästan på en liten felskrivning här men, nej det får vara) med en kall avrivare i duschen och säg nej till sex. För annars kan vi få vi det hett om öronen allihop. Och tänk på konsekvenserna; dåliga skidspår, vajande palmer vid Högfjällshotellet i Sälen, torra varma somrar i Sverige där man skall gå runt och  pusta i kanske 25 gradig värme, man kan inte ens sitta inne om sommarkvällarna utan måste sitta ute i trädgården å dricka cider. Nej det är nog dags för Dohadelegaterna att sent om sider vakna upp och sjunga en gammal ABBA sång; I DO I DO I DO! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0