Rain in Stockholm och skottdrama i Kristianstad

Det blev en händelserik helg med ett Stockholmsbesök för Syd! Konceptbandet "Rain" spelade på Annexet inför utsålt hus; "Tribute to Beatles".
När Syd var en riktigt ung Syd så var det Beatles som gällde, de första sju skivorna i den kommande floran av skivor var Beatles, sedan var det någon som tyckte att lille Syd kunde köpa någonting annat också och så blev det.
Hep Stars dök plötsligt upp varefter Syd själv hamnade på "The dark side of the moon", långt innan Pink Floyd kom dit. Orienterade sig vidare i filmmusik men kom så småningom upp med grupper som CCR och Moody Blues innan symfonirocken tog över och därefter knäckte Graham Parker en annan kod och på den vägen är det.

Annars föll blicken på en artikel i lördagens Expressen, en tidning som Syd normalt inte läser, en artikel som måste vara årets mest rejäla "kalkonjournalistik". Med hänsyn till den skrivande journalisten utelämnar jag dennes namn men skall citera några rader ur artikeln med rubriken; "Sköts på P-platsen"; "Beställde pizza - minuter senare blev han skjuten på gatan";
Vittne berättar;

// "Abdullah Alewi 21, var på väg att beställa mat och såg den skadade mannen. - Han sa "jag kan inte andas, jag fått ett skott i ryggen, jag behöver syre". Polisen såg inget skotthål men han vände sig om och de klippte upp hans jacka i ryggen för att se det". // "På gatan i närheten hittades en hund död. Hunden uppges ha bitit den skjutne mannen i benet. Men enligt vittnen på platsen var det parets hund" - ".Mannens flickvän grät och sa att hunden var död. Ambulansen körde iväg i hög fart med honom, säger Abdullah Alewi". // Kristianstad ligger mindre än tio mil från Ronneby där en 49-årig gängledare blev ihjälskjuten i måndags. Men enligt polisen finns inga beröringspunkter mellan brotten. - nej ingenting. Jag tror man tittar åt alla håll och kanter, säger länsvakthavande befäl Peter Martinsson".

Vilket ohyggligt drama detta måste ha varit. Det värsta är att det är absolut citerat. Till och med Kurt Wallander hade nog fått ge upp.  Läs igen;  Polisen såg inget skotthål men han vände sig (polisen?) och de klippte upp hans jacka i ryggen för att se det. Det bästa är om hunden tycker jag; Hunden uppges ha bitit mannen i benet. Men enligt vittnen på platsen var det parets hund" - ".Mannens flickvän grät och sa att hunden var död. Ambulansen körde iväg i hög fart med honom, säger Abdullah Alewi".
Någon större oro över den skjutne mannen verkade inte flickvännen ha. Dessutom får man väl utgå från att hunden levde när han misstänktes ha bitit den skjutne mannen i benet eller hur det nu hänger ihop.

Larmet går och Kristianstadambulansen kör iväg i full fart med en död hund. Vart den skottskadade mannen kördes framgår ej. Han ligger möjligen kvar vid pizzerian.
Antagligen så söker polisen brett men knappast så att man "tittar att alla håll och kanter". Jag ser poliserna framför mig - där de står där med kikare och tittar åt alla håll och kanter.

Det hade varit en upplevelse att ha fått vara med där vid pizzerian.


Rain var det; bilder från lördagens konsert. Photos from Syd James Mobile Photo Gallery





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0