Syd på Den Gyldene Freden

Under århundraden har Gyldene Freden varit en samlingplats för allehanda diktare, musikanter och annat löst folk. Nu har Syd James varit inbjudan på lunch på GF och eftersom Syd knappast kan kallas för vare sig diktare eller musikant så får man väl betecknas som "annat löst folk".

Carl Michael Bellman satt Gyldene Freden på kartan. 1722 öppnades stället, det var sannerligen dags att komma dit nu 290 år senare. Anders Zorn, Albert Engström, Prins Wilhelm och så småningom Evert Taube har varit frekventa gäster på GF.

På övervåningen intar de aderton i Svenska Akademien sina torsdagsluncher inkluderande snaps. Om man nu skriver på här på bloggen utav bara sjutton kanske man har chans att komma in bland de aderton. Det där med snaps till lunchen kan jag gärna avstå, se tidigare inlägg avseende snaps till lunchen i Kroatien.

Köttbullar med potatispuré och rårörda lingon blev det till lunch. Det vara inte mamma Scabs färdiga bullar utan lite klotformade naturköttbullar kändes det som. Gott var det!

Ett par bilder får avsluta tillsammans med lite passande musik.



Photo taken from; Syd James´Gyldene Freden Pictures Collection. OBS: Servitör, ej någon i svenska akademien.




Photo by: Guest photo from associate


Min favorit bland Gyldene Freden relaterad musik;


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0