Ingen nyhetstorka här inte

Det nya formatet på "Aktuellt" skall ju under nyhetstimmen ge möjligheter till fördjupningar. Det är väl bra, nu i snuttifieringens tidevarv. Men man behöver väl inte fördjupa sig i allt kanske.

Låt vara att många transpersoner har det tufft i många länder p g a sin sexuella läggning men behöver man ägna långa fördjupningar på ny lagstiftning som skall underlätta för transsexuella personers ställning i Argentina!  En rejäl omvärldsbevakning är inte fel men att gå från transsexuella personers ställning i Argentinsk lagstiftning till att följa en utrotningshotad tamko i de Bulgariska bergen känns nästan som vi hamnat på nördnivå. Inte ens en, normalt sett, mycket nyhetsintresserad Syd förmår engagera sig i detta.

Parallellt på TV:n går Diamond League galan från Roms Olympiastadion där Bolt sprang hem 100 meter lekande lätt. Jag undrar om transpersoner inom sporten är egna idrotter att tävla i; s k transporter?

Från Bolt gick vi över till nyheterna igen där den heta frågan nu gällde brandmän som strejkade i Grekland, de har inte fått lön på ett helt år och nu har de fått nog. Nu ger de tusan i att släcka, precis när brandsäsongen har börjat i Grekland. Och sedan dricker folk mindre grekiskt brännvin; Ouzo, vilket är djäkligt besvärligt. Förr släckte fiskargubbarna törsten med Ouzo, nu dricker de vatten! Nu hoppas Ouzoproducenterna på exporten istället! Redan på de gamla grekernas tid såg ju vi västerlänningar till att indianerna i Amerika fick s k ”eldvatten” vilket höll på att utplåna hela indiankulturen. Nu får väl skicka till Spanien eller Irland istället där de kan behöva släcka sitt missnöje med en rejäl grekisk snaps.

Sedan blev det Breivik en stund med en massa ”djupa” följdfrågor som inte ens ”Vi i femman” skulle kunna missa att ha svar på.

Usch vad nyhetsgnällig man blev. Men håll med om att det blir FÖR mycket FÖRdjupning när utrotningshotade kor i Bulgarien toppar nyheterna tätt följda av de transsexuella i Argentina. Man är ju helt nöjd med lite nyheter från Finland till exempel, det finns säkert någon ensam ko vi kunde få följa live i Österbotten, eller någon transa i Karelen som smyger där efter ryska gränsen och visar upp sina behag för de ryska gränsvakterna.  Det skulle kännas närmare så att säga. Åtminstone geografiskt.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0