Fakelaki, Gripen, Zlatan och Mando Diao på äventyr med Syd

Läste precis i en tidning att man nu  har fullt upp i Grekland med att hitta alla försvunna pensionärer, just nu saknas 90000 pensionärer som just uppbär pension, en f ö sedan 1955 och som nu nått den ärevördiga åldern av 108 år, om man nu lyckas hitta på personen vill säga, han eller hon är väl ute och ränner någonstans.
Skall man få saker att hända i Grekland så är det tydligen "fakelaki" som gäller, det är ett litet kuvert med pengar som smörjer maskineriet och som snabbar upp både körkortstillstånd och operationer.
 
För SAS räcker inga "fakelaki" där behövs en mer rejäl slant för att inte hela bolaget skall gå i backen. "Gå i backen"  är ju besvärligt för alla men kanske speciellt om man är ett flygbolag. Likaväl som ett rederi knappast vill gå till botten med sina interna problem.
 
Och IKEA hade underleverantörer i forna DDR som i sin tur anlitade underleverantörer som visade sig ha politiska fångar i produktionen. Och nu är ALLA SÅ förvånande över detta. Jag tror många skulle få både en spännande resa, kalla fötter och bli SÅ förvånade (igen) om man tog sig för att följa ett antal produkters komponentkedja ända ner till första länken;  det finns nog både arbetsmiljöer, fångar och annat som är mindre smickrande. Säkert förekommer "fakelaki" där också.
 
Smickrande måste ju alla superlativ över Zlatan kännas, t o m Syd som inte är någon direkt Zlatan-fan måste erkänna att 4-2 målet var något utöver det vanliga. Sådana sportsliga  överraskningar har man knappt sett sedan "Gripens" dagar i  målet hemma i IFK.  Det finns några klassiska mål där också!  Ibland kunde det kännas lite märkligt att just den bollen gick in men några misstankar om att Forssa BK eller andra lag överlämnat "fakelaki" till vår målvakt fanns inte. Hur skulle det se ut förresten där på sportfältet i Borlänge? Där i Borlänge där Ingemar, min favoritskivhandlare nu fyller 50 år och som sålt 870 exemplar av Mando Diaos ny skiva på en vecka. Grattis säger Syd och man skulle kanske uppvakta med ett "fakelaki".
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0