Nya upplopp fruktas i Husby

närmare bestämt i Dala-Husby, denna centralort i Hedemora kommun i landskapet Dalarna, i Sverige, i Europa, i Världen, idag.
I och för sig har upprorsmakarna som kan finnas i Husby legat lågt en tid, det brukar hetta till närmare löningsdagen och polisen fruktar nu att Husbyborna skall få destruktiv inspiration från Husby. Nu är det inte samma Husby utan ett annat Husby. Bilbrand har det redan varit, polisen trodde att "nu dj.vlar har det startat "men det visade sig att Janne "Norrlands Guld" Ekström hade missat kylarvattnet i sin gamla Volvo 245, istället för att tömma kylarsystemet på glykol och slå i vatten, så hade han bara tömt och motorn inte bara skar ihop utan det tog eld i 245:an som blev ordentligt svedd men rullar nu igen (tyvärr, måste vi säga eftersom bilen är rostig som tusan och däcken ser minst sagt blankslitna ut). Insatschefen, som vi kan kalla för insatschef C, polisen vill inte offentligöra sina namn i dessa tider, säger i en kommentar att "Norrlands Guld" nog hade både ett och två järn innanför västen när han mekade med bilen. Nu säger insatschefen  att dessa järn inte är att förväxla med de järn som busarna i Stöckhölm brukar går runt med." Den andra branden vi nyligen hade var anlagd", säger polisen, "men det var å andra sidan den sista april och inte så mycket att bråka om".
 
Oroligt är det dock, i den närliggande orten "Skevi", i Stora Skedvi som vi storstadsbor säger jäser det och pyser också efter att man meddelat att den sista Vikabrödsskivan snart är gräddad. "Nu är decilitermåttet rågat", säger flera arbetslösa ungdomar i trakten! Vi känner oss utanför och har inget att göra som nu djäklar drar vi snart runt i byarna och bråkar lite. Djusaborna och de få som bor kvar i Källsbyn har till och med startat s k medborgargarden för att skydda sina hem från glaskrossning och gatustenar. Nu är det lite problem med medborgargardet i Källsbyn eftersom hemtjänsten vägrar att skjutsa runt Helmer Eriksson, Svea Zetterström och Alma Karlsson som alla tre behöver rullator och Alma till och rullstol när de skall "ut på patrull" som Helmer Eriksson säger. Frågan tas upp i nästa möte med kommunens Vård och Omsorgförvaltning den 4 juni. "Överilat",  säger polisens insatschef och tillägger att vare sig i Djusa eller Källsbyn finns det några gatustenar att kasta. Smågrus och en och annan gråsten är det som står till buds.
 
Det har i och för sig länge jäst i brödfabriken men nu kanske hotet om total nedläggning tänder kravallbrasan i trakten. Mycket har gått emot; antalet mjölkkor minskar, skogsbruket går på sparlåga, bredbandet når bara upp till mellan 6-8 Mb per sekund, DVD-uthyrningen har ökat en femma i pris. Per film! Fotbollslaget pendlar mellan div 6 och 7. Damfotbollen nedlagd. Bli inte förvånade om ni hör att kravallerna i Husby sprider sig, kanske till och med till Stöckhölm.
 
 
 Först Glasgow sedan Ytternora utanför Smedby.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0