Kompletterande text till gårdagens lilla inlägg

Att Syd blivit totalt mailbombad är kanske att ta i men många har undrat vad Syd egentligen vill säga när han hänvisar till Andreas Cervenka och You Tube-klippet.
Jo, det Syd egentligen vill säga är att man kan vara väldigt fundersam över den ekonomiska situationen i världen. Finansmarknadens värsta turbulens efter Lehman Brothers, Grekiska statsskulder m m har ju lagt sig. Börsen stiger osv men är det egentligen bättre läge nu?
Svar: Nej! Skuldsättningen är ännu högre! I princip överallt. Någon som hört att Spanien, Grekland, Portugal, Italien, Frankrike, England,  eller något annat skuldsatt land börjat betala ner sina skulder? Eller att USA mår speciellt bra? Nej, precis.
Vi trycker nya pengar, dopar marknaden och pengarna går till investeringar? Nej, inte alls,  de går till konsumtion och möjligen till att betala alldeles för dyra lägenheter. När Sveriges järnväg byggdes lånades pengar till just dessa stora framåtsyftande investeringar. Idag går lånen till HM och till att köpa en etta i Stockholm för minst 70000:-/m2. Det var bättre förr :) Ju för dess bättre som någon klok tänkare sagt (dock inte Syd). Så var det inte men bered er på en standardsänkning, kanske så illa att vi hamnar på samma nivå som 1996......... katastrof eller?
 
Sammanfattning: Det är alltså egentligen ekonomiskt sämre nu än tidigare. Det var vad Syd ville säga.
 
Och nu för att pigga upp oss lite så kan vi ta lite musik. Vid ett tillfälle när jag var i London kom en buss med tre hänvisningar om vart bussen gick, Cricklewood Green, Abbey Road och Baker Street, man kände sig som om man stod mitt i hav av gamla skivor från vinylens tid. En kör vi här idag!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0