Nu hettar det till i valdebatten

Syd blev lite nervös ikväll när det påannonserades i nyheterna att det varit oroligt i Limhamn, Malmö, i samband med en demonstration och att en demonstrant blivit överkörd. Sedan gick vi (Syd och jag)  ut för att hämta en kopp te och när vi kom in igen så var det marscherande trupper i rutan! Limhamn, Malmö? Nej det var dock inte Limhamn utan i Kiev, Ukraina, visade det sig,  som firade 15 år, tror vi (Syd och jag), som självständig nation. Eller fem år kanske. Hur som helst man firade med en rejäl marsch i alla fall!
Hur gick det då för den överkörda demonstranten?, ja inte vet vi (Syd och jag) men utgår man från TV-bilderna så är bedömningen att polisbilen rörde sig i sådan hastighet att demonstranten nog hade hunnit flytta sig 4,5 cm för att undvika närkontakt av fjärde graden.
Nu kom vi från ämnet för kvällen ser vi, hursomhelst Gustav Fridolin utfrågades ikväll och i Valstudion med André Pops räknades tiden ner och det blev nästan så där familjärt och mysigt som det varit i vinterstudion som samme Pops med den äran skapat trivsel och spänning i under ett antal säsonger. Vare sig det nu rört sig om OS i Vancouver eller en vänskapsmatch i BANDY! som TV 1 DIREKTSÄNDER i VINTERSTUDION! Ni har väl noterat att en del oväsentligheter i sportens värld lyfts fram som världshändelser om nu SVT eller någon annat missat  själva huvudgrejen typ ÓS eller VM.
Nu kom vi ifrån ämnet igen, Fridolin som sagt, från Önnestad utanför Kristianstad där man för övrigt byggt om vägen så att man nu kan passera just Önnestad i god hastighet när man är på väg ner till Skåne och sommarstugan. Sommar, ja, så skönt, och nu är det är redan väldigt mycket höstkänsla och det är svårt att tänka sig att det bara är 14 dagar sedan man låg vid havet och badade just där i Skåne. På tal om bad så läste vi för övrigt i tidningen "Aktiv Träning" (bra tidning tycker vi, ja ni vet, S och jag) att det är tecken på att man är tränad när man just badar i svett när man tränat ordentligt. -Det brukar jag också göra, säger Syd.
Ja visst ja det var ju att det hettat till i valdebatten som vi skulle skriva om och att Fridolin var i rutan ikväll. Och han skall prata miljö, undrar om den där matskandalen med "Rullepölsen" kommer upp? Det var ju en himla tur att man inte klämde i sig en "Rullepölse" när vi var ner till Köpenhamn på Neil Young konserten. Då hade man i värsta fall blivit liggandes där på Rikshospitalet och det hade inte varit roligt sådär mitt i semestern. Då hade den danske doktorn frågat; -Nå du din lile svensk va ha du spiset? Och då hade man legat där blek som ett sjukhuslakan, ja kanske lite solbränd trots allt, och svarat med svag röst; - En liten rullepölse. Och då hade doktorn förskräckt utropat; Har du spiset en RULLEPÖLSE?? Och så hade allting slutat där, tänk så tråkigt det hade varit.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0