Snöskyffeln och lite allmänt strul

Har gjort att det har blivit ett lite längre uppehåll i skrivandet sedan "status post revbensbrott" publicerades. Antagligen har väl snöskottning i kombination med tricepsarmhävningar löpning i snön gjort att man inte varit riktigt på G så att säga. Revbenet är bättre men inte så bra att man köra vare sig sit-ups eller "riktiga armhävningar". Men nu skall vi (Syd och jag) ändå författa några rader innan snöskottningen tar vid igen. SMHI:s klass 1 varning om att "det kan komma stora mängder snö, det kan bli mellan 5 och 10 centimeter i västra Svealand" stämde. Det har nog kommit fem centimeter i natt. Om det hade kommit 50 centimeter då hade en varning med lite klass kunnat utfärdas.
 
En klass 1 varning gäller nog också för Centerpartiet som har kommundagar i Malmö denna helg. Det är lite mer än ett år sedan, när Annie var på semester, som idéerna om att tillåta månggifte, slopat skolplikt och del andra lika goda idéer lanserades och Annie fick i all hast kasta badhanduken* och kasta sig vidare till ett plan till Sverige för att snabbt kasta sig in i debatten och slutligen kasta ut en hel del stolligheter. Månggifte har aldrig varit något vinnande koncept på landsbygden. Och nu har man tagit steget fullt ut: Först månggifte för att nu berätta att man vill ha ett giftfritt samhälle, där kan man snacka om kast.
 
* Hade baddräkt under men bytte ändå om innan hemresan, enligt samstämmiga uppgifter i Thailand.
 
Fredagskvällens vinglas sattes halsen, ja nu var det inget vinglas utan en lättöl från det lokala bryggeriet som skakade till när man fick höra att Kim Källström var klar för Arsenal. När jag nu läser processen så förstår jag mer; Kim var inget förstahandsval, men typ ett fjärde- eller femtehandsval och ganska billig. Från bänknötare i Spartak till en plats på mittfältet  i startelvan i Arsenal, det är en resa det. Och jag är inte ens säker på att det är så tokigt tänkt av Arsene Wenger.
 
Mer tokigt är nog valen av orter för vinter-OS och kommande fotbolls-VM i Qatar. Något som Johan Croneman kommenterar i dagens DN. Bland annat kommenterar han SOK:s Stefan Lindebergs uttalande om att det i princip krävs diktatoriska fasoner och att man får räkna med lite mänskligt svinn (190 döda 2013 på arenabyggen i Qatar) för att få till ett OS och andra stora arrangemang. Croneman kommenterar detta med ; "jag undrar om Stefan Lindeberg säger det för att han är en komplett politisk idiot, eller en klok, men kallhamrad pragmatiker,...."
 
Det är nästan som man skulle låna den sista delen, det är lite Clintanstuk på den: "Syd James, en klok men kallhamrad pragmatiker". Men nu stämmer det ju inte det riktigt med tanke på bristande lärdom av skador eller andra saker där man helt styrs av känslor, t ex när gäller musik (CD, Vinyl) eller val av fotbollslag. Eller att SJ, varje gång, när han ser en film om Slaget vid Little Big Horn tror att; ja kanske indianerna ändå klarar det här i alla fall. Och varje gång tror att Crystal Palace slår Manchester borta eller gläds åt att West Ham klarade 0-0 borta mot Chelsea i veckan. Fru Syd tycker att SJ är lite oromantisk ibland. alldeles för pragmatisk och rationell, klart orättvist; jag kan fortfarande röras till tårar när jag tänker på Chelsea-Leeds i början på 70-talet, Bruce sommaren 2012 eller andra speciella händelser. Vänta nu säger fru Syd något hör jag.
 
Aha, hon tänkte på andra saker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0