Kultur-Nissen Syd

Idag tänkte Syd hålla sig till det kulturella; dvs fotboll, musik och teater! Det sistnämnda kan verka lite överraskande eftersom Syd inte är någon riktig teaterräv som smyger runt kring Dramatens sceningång för att få en skymt av stjärnorna eller......., hör vidare nedan**.
När jag ändå är inne på teatern så att säga så är det lite spännande att läsa om rekryteringen av Dramatens nya chef, en norrman vid namn Eirik Stube. Denne Stube har varit chef på Stockholms stadsteater i sex månader. Ännu mer spännande är att det är samma rekryteringsfirma som använts. Lysande affärsidé; samma rekrytering inom sex månader och dubbla arvoden. Nu skall man väl inte anklaga rekryteringsfirman Michaël Berglund Executive Search för att ta genvägar. Det är säkert klass på den här firman, det ser man direkt på stavningen. Inget Micke Berglund här inte nej här är det Michaël Berglund som gäller. Både "ch" och prickar, det är klass det! Men det är en lysande affärsidé; nu söker ju Stadsteatern ny chef och ja varför inte; kan vi inte kasta in Eirik igen vet jag? och då söker Dramaten chef igen osv. Michaël, med ch och prickar skulle säkert tycka att det var bra. Att det verkligen är Michaël Berglund Executive Search som arbetat med Eirik har jag hämtat från en artikel i dagens Dagens Nyheter. Själv så dementerar Syd allt som sagts ovan och ber alla "CH" och prickar som känner sig kränkta omedelbart om ursäkt.
 
Ännu mer kulturellt var det att få bevittna Peter Gabriel live den är veckan. Även där kan man hämta inspiration i dagens DN där Nils Hansson recenserar konserten under rubriken "En konsert med Peter Gabriel är aldrig vanlig" och betyg 4 av 5. Bra var det, speciellt för en gammal, ja, Genesisfan, dvs så länge som Peter var med, sedan blev det för mycket Collins och trallala.
 
När vi nu ändå är inne på viktiga saker så kommer jag att idag att prioritera finalen för vilket lag som tar sista platsen i nästa års Premier League. Nördigt? Vadå, nördigt. Queens Park Rangers mot Derby, det är ju kultur för tusan.
 
** Detta är ingen sann SJ-händelse och alla eventuella sammanträffanden med verkligen är en ren tillfällighet. Hälsar Sÿd!, med prickar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0