Strategiska beslut i en orolig värld och vi avslöjarhemligt vapen i försvarets U-båtsjakt

Ubåtsjakt i Skärgården, Ebola i Afrika, Yxdåd i New York, stresstest av banker och dåligt väder, det låter väl som en positiv inledning på en lördagskrönika från Syd James.
Läste f ö att p g a de stora regnmängderna så har SMHI går ut med en klass-ett-varning och reningsverken har gått ut med en klos-ett-varning. Ja det ombytliga vädret ger oss onekligen väderspänning!
 
Svenska försvaret har ont om pengar: detta är senaste vapnet i U-båtsjakten: Bilden togs vid Utö torsdag e m
 
 
Jag kan annars berätta att denna lördagskrönika skrivs från huvudstaden, fru Syd är på vift bland butikerna och med mitt dåliga tålamod med shopping så har fru Syd det säkert bättre i butikerna utan Syd. Lugnare än att höra Syd beskriva fysisk och psykisk smärta som inte står Ebola långt efter, yxhot skall vi dock kunna undvika. Nej det känns bättre att få sitta kvar i hotellets vestibul, dricka kaffe, skriva lite och ha vetskapen att man redan igår hann springa förbi Bengans på Drottningsgatan och köpa skivor. Vilken utomordentlig bra tajming att gårdagens sista arbetsmöte var förlagt exakt 75 meter* från Bengans entré. * Ni som regelbundet läser Syds spalt vet att alla exakta mått är på ett ungefär.
 
Hur som helst, hade en intressant dag igår. Bland annat så träffade jag en av marknadens större researrangörer, marknaden ser bra ut men men det finns orosmoln; Ebola eller krig då rasar resemarknaden ihop.  Marginalerna är små, fler aktörer, fler bokningar via nätet - man måste erbjuda added value i form av service, personliga möten etc.
 
Bland annat så träffade jag igår också en student från Handels, personen ifråga höll med, studenterna stöps i samma form, gärna direkt in från fina gymnasiet, utstakad väg och allting som inte stämmer med den utstakade vägen, frisyren eller läderportföljen har det tufft. Upplevs avvikande. Fanns en klar besvikelse där, nu var denna person lastgammal vilket kan förklara situationen, lastgammal i detta fall över +26.
 
Bland annat så träffade jag igår en framtidsspanare kring PR och kommunikation. Berättade om de tydliga tendenser som finns bland media; att personifiera, snuttifiera, förenkla budskap. Det kommer en doktorsavhandling vad det lider, ja inte från Syd utan från den här personen.
 
Och som sagt bland annat så träffade jag också personalen på Bengans. Länge leve skivbutikerna!
 
(Just nu spelas gamla "The Letter" med Box Tops i hotellfoajén). Håller bra än! Både foajén och låten.
 
Hur var det så med det strategiska beslutet: Jo jag tror jag lämnar Ginza och fokuserar Bengans också på näthandeln. Ginza har blivit en diversebutik, har jag fel? För övrigt TROR jag att
Spotify enbart fokuserar volymtillväxt, för att bli uppköpta. Köp skivor, din Spotifylista är bara en knapptryckning från "lost".
 
Bengans, Drottningsgatan, Stockholm, Sverige, Europa, Världen, Universum:
 

Och som sagt "Honor among friends" (liten kavalkad):
 
Västerås, Sweden:
 
 
Geneve, Switzerland:
 
 
Bryssel, Belgium;
 
 
Ingemar, Sweden
 
 
Suomi, Helsinki:
 
 
Sapporo, Japan:
 
 
Utrecht, The Netherlands
 
 
 
 New York City US:
 
 
Annika, once more
 
 
Dublin, Ireland:
 
 
The Swordfish. Birmingham UK;
 
 
Miami Beach, US
 
 
St Cloud. Minn, USA:
 
 
New York City, US
 
 
Suomi, Helsinki:
 
 
 
Stockholm, Sweden:
 
 
Det vetetusan, Världen men det  behöver inte vara mer spännande är Stockholm:
 
 
Kensington, London UK
 
 
Arsenal Supporters Club, London, UK:
 
 
 
Emirates, London, UK
 
 
 
Pyongyang Nordkorea alt Järva krog Stockholm:
 
 
Emirates London UK:
 

 
Abalone Dots, Sme´backen, Dalarna, Världen;
 
 
Ralf, Glenn och Syd på resa:
 
 
Boston, USA:
 

Oxford UK:
 
 
 
Tom Petty and the Heartbreakers:
 
 
Japan:
 
 
Maglehem, Sweden:
 
 
Bryssel:
 
 
Sapporo Japan:
 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0