Är Syd en Early adopter eller en Early rejector måntro?

Early rejector har blivit en ny spännande trend! Beskrivningen av en Early rejector är; "En person som är först i ett socialt kluster att överge en accepterad trend" Motsatsens adopter är en "Person som månar om vara en trendsättare genom att vara först att införskaffa det allra senaste".
 
Ser man,  dvs vi i redaktionskommittén, på Syd så är han nog en rätt blandad figur, en "Early adopter" av trenden  "Early rejector".
 
I veckan har vi sett tecken på Early adopters då det kinesiska e-handelsföretaget Alibaba blev årets största börsintroduktion i New York med en värdering på 168 miljarder dollar. Vi får väl se hur utvecklingen blir, Kina har en masterplan som man med oro kan fundera över. Det sistnämnda sägs av Early rejectors som brukar ställa frågorna "Varför? och "Verkligen? Syd James skulle aldrig påstå något sådant och inte heller antyda något negativt  Vi får väl hoppas att namnet Alibaba inte är valt efter sagan;

Det var i Arabien för länge sedan. Under en natt med fullmåne, såg Ali Baba något mycket märkligt medan han samlade ved. Han hörde ett muller ….det lät som åska, men ljudet kom inte från himlen utan från underjorden.Till Ali Babas förvåning, rullade ett jättelikt klippblock undan alldeles av sig själv och en mörk grotta visade sig. Månljuset kastade märkliga skuggor över klipporna och Ali Baba kände att han inte var ensam. Han smög närmare och var nära att falla över några hästar som väntade på sina ryttare. Ali Baba gömde sig och det dröjde inte länge förrän han såg skuggorna av gestalter i mantlar komma ut ur grottan mot honom.Det var tjuvar som väntade utanför på sin ledare, Ka-eed. Så kom han ut, vände sig mot stjärnorna och vrålade ”Stäng dig Sesam!”Det jättelika klippblocket skakade och rullade sakta tillbaka så att det stängde öppningen till grottan och dolde hemligheten för alla utom för Ali Baba.

När männen var utom synhåll, gav Ali Baba klippblocket en rejäl knuff.

Det satt så hårt fast som om ingenting i världen skulle kunna rubba det.

”Sesam öppna dig!” viskade Ali Baba.

Långsamt rullade klippblocket bort och den mörka, djupa grottan visade sig. Ali Baba försökte röra sig långsamt men vid varje steg hördes ett högt och ihåligt ljud som ekade överallt. Plötsligt snavade han.

”Är detta en dröm?” tänkte Ali Baba när han såg ett diamanthalsband som glittrade så han nästan fick ont i ögonen. Han tog upp det och satte det runt halsen. Sedan satte han på sig ett till och ett till. Han fyllde strumporna med juveler och stoppade varenda ficka så full med guld att han måste släpa sig ut ur grottan.

Väl utanför grottan, vände han sig om och ropade: ”Sesam, stäng dig!” och klippan stängde sig helt och hållet. Som du kan förstå tog det lång tid för Ali Baba att komma hem. När hans fru såg vad han hade med sig grät hon av glädje. Nu hade de pengar för resten av livet.

Nästa dag berättade Ali Baba för sin bror, Kassim, vad som hade hänt. ”Håll dig borta från den där grottan,” varnade han: ”Det är för farligt.”  (Från Skolverkets hemsida Tema Modersmål)

Annars har man i helgen kunnat läsa om konditionsträningens positiva effekter på hjärnan. Det krävs dock hög puls under träningen.  Så det är bäst man ger sig ut i spåret! Det är aldrig för sent för oss Early rejectors, eller adopters,  eller vi så nu hur blev det här? Får nog satsa på maxpuls i spåret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0