Hur gör tandfén i det kontantlösa samhället?

Hur gör tandfén i det kontantlösa samhället? Det är en av de stora framtidsfrågorna.

Syd överhörde häromdagentt ett samtal  där det berättades att ”tandfén” hade glömt att lägga i en slant i glaset där en mjölktand mycket nogsamt lagts i kvällen innan av någon i det yngre gardet. ”Förklaringen” var att tandfén hade haft mycket att göra och det nog vore bra om tanden fick ligga en natt till……Och efter den natten, då minsann låg en guldtia där på glasets botten!

Själv har Syd inget minne att några mjölktänder i glas eller att någon enkrona (penningvärdet var högre på Syds mjölktandstid) låg och skvalpade. Nu var det ett par år sedan som senaste mjölktanden lämnade in, eller snarare ramlade ut, så minnet kan ju svika. Men som sagt hur skall man kunna hålla liv i tandfén i det kontantlösa samhället? Eventuellt kan tandfén lägga in en stående överföring utifrån ett beräknat antal tänder, swischa över några kronor eller något liknande. Detta förutsätter då att mjölktandens ägare öppnat ett konto. Alternativt valt en placering i ”tand-i-fond”, Då kan ju dessutom tandfén sälja in rådgivning till vilken bank överföringen skall ske, men nej det känns inte riktigt bra. 

Man får nog tyvärr inse att tandféns tid närmar sig ett slut, en epok går i graven skulle man faktiskt kunna säga. Det är nästan så man blir lite ledsen och man får bita sig själv i tungan för att inte prata för mycket om detta och göra alla blivande mjölktandstappare besvikna. Möjligen finns någon kommande ”tandapp” som man skulle kunna ladda ner som kompensation, här får ”apputvecklarna” verkligen något att bita i. Men kanske skall man ändå konstatera att det är bättre med det kontantlösa samhället än det tandlösa samhället.

Det kontantlösa samhället blir ändå  lite krångligt och nog känns rättsväsendet lite väl tandlöst när rånrisken och svarta pengar är huvudorsaken till att kontanterna skall bort. I andra länder är kontanterna kvar, det till och med krävs att man, med ett brett leende, skall betala kontant på vissa ställen. Risken är uppenbar att ”tandfén” flyttar utomlands och så har vi gått miste om ytterligare några arbetstillfällen. Funderar på om man skall starta ett upprop; ”Rädda tandfén – en rotfyllningshotad art”!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0