Ser inte skogen för alla träd

Syd gjorde en liten tur till det Västernorrländska landskapet i helgen för att leta rågångar. Ni kommer säkert ihop det klassiska uttalandet från en gång i tiden att "exakt HÄR går rågången...på ett ungefär". Och ungefär så blev det till viss del även denna gång. Det verkar alldeles omöjligt att gå rätt i kring den här höjden, man tror att man gått till den vänstra hörnmarkeringen varefter det visar sig att så inte alls är fallet utan man har nått den högra markeringar, dvs exakt 470 meter fel, och den här siffran är exakt.
Vi hade förvarnat jägarna att vi skulle vistas i skogen för man vet aldrig, i ivern att nedlägga en tiotaggare så kan man säkert tro att en älg kan vara iklädd både hjälm och bära motorsåg...  Det finns ju en klassisk skröna (mycket klassiskt idag) om jägaren som blev vådaskjuten, inte livshotande men i alla fall och lite irriterat frågade; Varför sköt du? Jag ropade ju att jag inte var någon älg! O tusan, blev svaret, jag tyckte att du ropade att du VAR en älg! Nej med jägarna i bakhasorna kan man aldrig vara säker.
Någon älg såg vi inte, inte levande i alla fall, ett kadaver hittade vi med spridda skelettbitar i terrängen, ordenligt med björnspillning hittade vi också men att hitta "rågångsröserna" blev återigen en exakthet på ett ungefär. Det förändras mycket i skogen och där det förr var öppna ytor så att man såg skogen där står det nu plötsligt träd i vägen och det som kändes kristallklart för något år sedan känns nu i högsta grad grumligt.
Vi klarade dock av en hel del, den totala gångsträckan är säkert inte direkt upphetsande men man får kämpa på i bergsklättringen med motorsåg, ryggsäck, käppar, tunga stövlar och tunga byxor. Fin dag var det!
 
50 mil bil på fredag gjorde att jag laddat upp med en radda CD, bland annat en box med CSN&Y som jag med spänning väntat på att få lyssna in. Men, nja, lite seg blev den, ungefär lika seg som de här privatchaufförerna som envisas med att köra 68 på 70-väg, 86 på 90-väg, 42 på 50-väg osv. Dessutom nära mittlinjen. Men nej, Syd blir inte speciellt upprörd över det, trist men inte mer. Upptäcker man att man har 23 bilar efter sig så kanske man kan hålla åt sidan, men till privatchaufförernas försvar skall sägas att de upptäcker aldrig de 23 bilarna bakom för blicken är riktad framåt! .
Jag upptäckte heller inga direkt nya favoriter på CD-fronten. Endera var det musik som också körde 86 på 90-väg eller också var inte Syd in the mood för den valda musiken. Vet inte riktigt. Får nog rikta musikblicken framåt också!
 
Ikväll börjar EM-kvalet och ja, får vi en poäng så skall vi vara rätt nöjda, hoppas Zlatan levererar även ikväll. Att glänsa i en vänskapsmatch mot Estland är en sak men ikväll är det viktigt på riktigt. De kommer vi snart att upptäcka och på tal om både det ena och det andra så har jag f n återupptäckt Neil Youngs CD "Living with War". Ett antal låtar spelades i Köpenhamn och nu försöker jag övertyga fru Syd om att sitta och lyssna på "Living with War" för den är ju så BRA. Och fru Syd håller med, dock på en något lägre entusiastisk nivå.
 
Stark Video, se den;
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0