Snön framkallar nostalgitripp

I och för sig -11 grader i morse men det var inga problem att springa 9 km terräng idag, torr, hård fin löpslinga den 27:e december. Golf på golfbanan på julafton, inte Syd men andra. Naturlig variation eller klimatförändringar? Säg det!
Det har varit dåliga vintrar förr, när jag gjorde den s k lumpen så var det en mycket mild vinter. Dock inte under en vecka på Trängslets skjutfält i Älvdalens kommun. Då höll man på att frysa ihjäl! Håret fastfruset i tältduken på morgnarna och på dagarna var både kinder, tår och händer vita. Delvis beroende på att rörelserna var få och långsamma. Det fanns ingen anledning att jäkta där på skjutfältet....... Jag påminde för övrigt äldre bror Syd i veckan om han minns att vi skulle hålla slalomkurs en vecka i januari månad då under lumpartiden, dvs Syds lumpartid. Det var före konstsnöns genombrott och snön lyste med sin absoluta frånvaro men Syd hävdade med bestämdhet att en veckas kompensation var tvungen att utfalla just en specifik vecka eftersom Syd skulle hålla en slalomkurs. Någon slalomkurs kom aldrig till stånd, den var inte planerad heller egentligen och egentligen var Syd inte bra på slalom heller, men ledigt blev det. Som sagt det var milda vintrar förut också! Och broder Syd kom ihåg denna icke-existerande-slalomkurs. Vid ett annat tillfälle hade morsan druttat på den s k ändan och brutit armen, dessa milda vintrar:........, snö, tö, is, ramla, handväska, bryta armen.  Syd var i alla fall tvungen att vara ledig för detta, oklart varför, och högst tveksamt att modern kände något behov av detta stöd. Men som sagt plaskvinter var det redan på den tiden. Och ledigt blev det. Nu är det egentligen inte lumparminnen som skulle dryftas men Syd James´ försvarspolitiske talesperson säger i en kommentar "att Syd gick aldrig för fullt under lumpartiden vilket han annars alltid gör"
 
Nu har det dock snöat några centimeter, trevligt! Nyhetssändningarna fylls som vanligt med varningar, håll avstånd, kör sakta, det kan komma upp till 10 centimeter snö. Jaha, det är inte ovanligt vanliga vintrar.
Julen är över och man har knappt hunnit koppla av vilket ju var en av tankarna med julledigheten, men än finns ett par dagar kvar och imorgon möter Manchester U- Chelsea, två lag som definitivt inte kan koppla av så oavkoppling är inte alldeles ovanligt så här i jultider. Match blir det om inte översvämningarna i norra England sprider sig ända in på Old Trafford. Undrar om de översvämningarna beror på naturlig variation eller klimatförändringar? Säg det!
Det har varit översvämningar i England förr, när jag.....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0