Att tillhöra en minoritet är inte så dumt ibland

Idag, kanske har det alltid varit så, vill inte minst de personer som är yngre än Syd James musikpolitiske talesperson vara unika i sin stil. Inte minst vad gäller musikval. Nu visar det sig att över 80% av musikindustrins inkomster i Sverige kommer från digitala tjänster, nedladdning, Spotify och liknande. Yngre generationen går mainstream när de egentligen vill profilera sig som något annat. Nu tillhör Syd den restarande delen om knappa 20% som ser ägandet, upptäckten det konstnärliga i vinylen eller CD:n som viktigt. En hel skiva, inte enstaka låtar, inte en knapptryckning från att mista hela sitt musikarkiv.
Det känns ganska bra att tillhöra minoriteten, (ökar den eller kommer den att minska ytterligare?) som inte går mainstream och streamar. Länge leve Vinyl och CD!
 
Nu får gärna både Allsång på Skansen, Eurovision Song Contest och en del annat gå på streaming, "där skulle jag snarast vara glad över om allt försvann med en knapptryckning", säger musiktalespersonen i en lite bitsk kommentar. "Detsamma gäller House, Hip-hop och del andra yttringar", fortsätter talespersonen nu med ett något vänligare tonfall. "Jag försvarar inte de multinationella skivbolagen utan ser mot Independence som den verkliga källan till ny spännande musik. Sedan finns det självklart godsaker också på de stora bolagen". Gå in hos Ingemar i Borlänge, gå in på Bengans i Göteborg eller Stockholm, botanisera, få lite tips, köp någonting på chans, ibland blir det kanon ibland helt fel. Ge er ut på mer okänd mark - mainstream är trots allt mainstream.
 
 
Dawes, bland det bästa jag hört på länge!

Kommentarer
Postat av: Tant Sonja

Går du mot strömmen Syd?

Svar: Jajamensann!
sydjamesrevue.blogg.se/hytterikmanagement

2015-07-20 @ 20:06:18
Postat av: Tant Sonja

Oftast rätt riktning :)

Svar: Oftast! :)
sydjamesrevue.blogg.se/hytterikmanagement

2015-07-21 @ 16:19:08
URL: http://https://tantsonja.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0