Sepp Blatter ersätts av Syd James?

Ikväll kom då beskedet att den oantastliga Sepp Blatter avgår som FIFA-president. Varför ikväll och inte redan i fredags?, undrar vän av ordning*. Det är nog så enkelt som om Sepp hade avgått i fredags så hade det varit med skammens rodnad på kinderna som han klivit av. Men en sådan prestigefull gosse ger sig inte så lätt, nej först blir man omvald, tackar för förtroendet, delar ut några snytingar och sedan avgår man: Eget beslut, egna villkor, JAG bestämmer själv, det är nog bara det som styrt.
 
Nu söks en efterträdare och två kandidater hade ikväll redan anmält sitt intresse MEN, och det är här som jag tror vi skall lyfta fram Syd James, kommentatorer tyckte att man skulle söka utanför den tidigare FIFA skaran, hitta någon med ett helt vitt papper och som inte haft fingrarna i FIFA:s syltburk. Och de kraven uppfyller Syd, han har flera vita papper och har aldrig haft fingrarna i FIFA:s syltburk. Dock skall erkännas att Syd haft fingrarna i andra syltburkar, nu senast i en burk från Tillmans med jordgubbssylt, dock bara lite på kanten. Mer allvarligt kanske är alla fingrar som han haft i pepparkaksdegar, minns speciellt när Syd med ett mycket litet ingångshål (lite som titthålskirurgi) underminerade morsans pepparkaksdeg som mycket strategiskt hade placerats i matkällaren i Grängesberg över natten med en handduk över. Det trixet genomskådande man snabbt!
 
Om dessa förseelser diskvalificerar Syd för FIFA-posten är oklart. Man skall lägga fram alla "lik i garderoben" innan man blir vald annars sitter man på "fisens möse" som vi säger i konungariket Sverige en regnig junikväll med +6 grader, dvs betydligt varmare än på midsommarafton ifjol vilket vi kan glädja oss åt.
 
Vi nästan hör dånet från läktarna på arenorna runt om:
Syd for president in FIFA!
Och Syd svarar med det ekonomiska ordspråket; FIFO! Den kan ni lura lite på...
 
* Ps Vännen av ordning bekräftar att hen undrar /SJ
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0