Det är inte svårt att vara pessimist

Terror! Man kan inte skämta om allt när tragik utspelar snart sagt varje dag och det skall Syd heller inte göra. Såg för övrigt i DN häromdagen att över 9900 personer dog i terrorattentat i Bagdad under 2014. Någon förklarade också att närhetsprincipen gör att vårt engagemang blir så mycket större för händelserna i Paris än motsvarande  långt-bort-i-stan så att säga.
Vad kan man då försöka muntra upp sig med när Paris ligger på näthinnan, hotbilden ökar i Sverige, snögloppen och mörkret tynger ögonlocken så att man knappt håller sig vaken så här vid 21-tiden.
Ja, vi kan ju glädja oss åt Sveriges EM-biljett i fotboll även om vi nu får dras med Hamrén ytterligare ett drygt halvår. Jag medger att Zlatans frispark var kanon men ställer man muren som Schmeichel gjorde och sedan ställer sig själv vid ena stolpen då blir det mål om Zlatan träffar mål, det var givet redan INNAN han sköt. Titta så får ni se.
Lyssna kan ni också göra, det är inte utan att man undrar...
 
 
 
Vidare kan vi glädja oss åt att Leksands IF inte ligger under nedflyttningsstrecket till division 1. Än så länge. Ut med tränaren snarast!
 
Nu försvann både fotboll och hockey snabbt från nyhetsflödet och kändes plötsligt rätt betydelselöst.
 
En annan fundering som Syd har nu när vi snart kanske har undantagstillstånd i Sverige och polisbevakningen ökar kraftigt. Då borde ju fler andra brott upptäckas eller är man nu enbart fokuserad på att hitta en terrorist och ser mellan fingrarna med andra saker. Det skulle inte förvåna mig om man nu släpper igenom både felinställda halvljus, mopeder på gångbanor och andra otäckheter som vi är vana med att polisen beivrar. Många är dom också nu helt plötsligt, det måste ju vara alldeles tomt i fikarummen. Nu var Syd lite "vass" så här på kvällskvisten (han är nog lite trött) men Syd hörde häromveckan från den där källan som brukar vara välunderrättad att det är 52 områden i Sverige där polisen är tvåa på bollen så att säga. Det är oroande det!... också.....
 
Nej nu får vi allt pigga på oss lite grann:
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0