När kylan slår till

då kommer man på. ja först när det blivit ordentligt mörkt och temperaturen går ner under -10 förstås: Undrar var sladden till motorvärmaren är? Det är sådant man kunde ordna under dagtid men då fanns annat på agendan.
Fru Syd är nämligen på jobbturné ute i Europa i ett par veckor varför Syd får leva gräsänklingsliv och det gör Syd. Kanske inte riktigt enligt bilden av gräsänklingsliv som nog, för min del, bygger på någon gammal Povel Ramel låt. (För den yngre läsarskaran kan jag berätta att Povel var en musikalisk och rolig farbror förr i tiden. Dock inget favorit för Syd kan vi också meddela).
Hur som helst så inleddes helgen i fredags med trevlig samvaro i goda vänners lag, god mat därtill. Det var ju bra för så mycket matlagning kan jag inte anklaga mig själv för denna helg (heller). Så då är i alla fall en fördom  om gräsänklingar korrekt.
Sedan lägger man sig strax efter 01.00 (stämmer med bilden) och vaknar strax efter 05.00, utsövd och pigg! Till och med undertecknad inser att uppstigning lördag morgon kl 05.00 vore dumt så jag somnar faktiskt om. Ända till 06.25 då det är dags att hämta tidningarna.
Vittvätt, + en 40 graders och så dammsugning därtill samt en 7 km löprunda (gick bra måste jag säga) var några aktiviteter under dagen tills jag var tvungen att på SVT Play titta ifatt på Gomorra inför lördagens elfte avsnitt. Har ni inte sett Gomorra så försök innan den tas bort. Otroligt bra, men grym, definitivt ingen "Midsummer Murderer" stämning. Så nja, dagen stämmer inte riktigt med gräsänklingsbilden..
Idag tog sig sedan Syd ut i omgivningens backar för skogsarbete trots döttrarnas Syds uppmaning att låta bli "nu när du är själv hemma"....Fem sex fullstora träd per pass har jag räknat ut är lagom för att hinna/orka fälla, kvista, kapa, dra ihop och få undan allt ris. Det blev sex träd. Väldigt tunga stockar blev det. Så efter en filmåltid och dusch så tänkte jag sätta mig i soffan och läsa lite Peter Hoeg. Någon sida blev det, sedan kom en bedövande känsla av total trötthet och funderingen; HUR skall jag ta mig från sittande till liggande position framför brasan och där invänta Tottenham-West Ham som startar om 10 minuter. Förflyttningen gjordes, det minns jag men
Va f-n! Har det gått nästan 30 minuter och Spurs leder med 2-0?? Har jag missat allt? Ja så var det.
Men jag hittade i alla fall sladden till motorvärmaren och jordfelsbrytaren löste inte ut. Ingen dum dag ändå, trots allt..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0