Chansen att förlora lika stor som risken att vinna?

SJR (Syd James Revue) har haft kontakt med polismyndigheten, ja det vill säga den nyligen inrättade språkpolisen, även kallad SÅPO, för att försöka klara ut detta med sär skrivningar och användandet av "chans" och "risk".  Inte vet vi, säger SÅPO, men det verkar vara en klart stigande okunskap om när risk respektive chans föreligger. Det kan bli lite tokigt när till och med våra vanliga patrullerande kollegor inom Polismyndigheten talar om att t ex chansen för en nätbedragare att åka fast är rätt liten. Framförallt verkar det vara som om "chans" börjar dominera i alla sammanhang där man gör en prognos för framtida scenarier skall beskrivas. "Chansen för nya jordbävningar i Japan är stor", vem vill ha den chansen måntro? "Chansen för pollen". Riskavfall blir väl inte chansavfall får vi hoppas. Eller kanske nya affärsmöjligheter
 
Om våra yngre medborgare alltjämt frågar om "chans" på någon som känns spännande vet inte SÅPO men däremot kan man väl tvivla på att någon frågar om "risk" på någon.
 
Jag besökte Folk å Rock i Borlänge förra helgen, RISKEN är stor att Borlänge och Sverige snart tappar en kulturinstitution om inte varje 1) Borlängebo tar en promenad in till citykärnan (väldigt död) och köper en CD eller LP hos Folk å Rock, det är till och med OK att köpa en gammal LP med Vikingarna (vilka f ö skall göra en ny spelning såg vår dansbandskrönikör Fox Trot.nyligen) bara för att öka omsättningen. Den som alltjämt tror att Spotify´s mål är att utveckla musiken måste inte att den risken, chansen menar jag inte är stor. Spotify är enbart ute efter att bli uppköpta, tror vår egen nätkrönikör Virre Reality.
2) Varje Kupolen/IKEA besökare istället byter ett av sina besök där mot ett besök hos Folk å Rock (en gång om dagen hos Ingemar är OK)
3) Att varje världsmedborgare gör samma sak som 1 och 2.
 
Gå och handla på Folk å Rock! Själv inhandlade vi följande små raringar, flera på chans även om risken finns att något blir fel. Record Store Day 16 april!
 
New York Is My Home  Full Circle
Riktigt, riktigt bra! Tack Ingemar!    Några riktiga kanoner!
 
 
Blev kanske lite för mycket Irländsk "traditional".
 
Och så Paul Kelly my Aussie Hero!
 
 
Och så fortsätter vi vårt stöd för Leicester City!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0