En prins i Södermanland och en Prince i Minnesota

Det blev många prinsnyheter under gårdagen. Södermanland begåvades med en och Minnesota berövades en annan.

Syd måste erkänna att han aldrig varit någon Prince-fan. ”Nej soul och funken har aldrig varit min grej med sedan finns det självklart låtar som varit bra”, säger Syd.

Syd måste dessutom erkänna att han aldrig varit någon Prins-fan heller. ”Nej den här uppståndelsen kring prinsessor och prinsar har aldrig varit min grej även om det självklart finns prinsar som varit trevliga”. "Prins Bertil verkar ju ha varit en trevlig s k prick", säger Syd.

Nej, då är beröringspunkterna med Södermanland respektive Minnesota betydligt större. ¼ av Syds genetiska ursprung kommer från Södermanland. Statare som så småningom blev bönder och många besök gjordes under barndomen både i Gnesta, Blacksta, Södertälje (vi pratar landskap nu inte län..), Mariefred, Taxinge, Läggesta och andra strategiska orter. Trivdes bra i Södermanland och gör så fortfarande. En hel del släkt kvar även om det bara är ett par tre som man har kontakt med, "men de bästa är gott nog".

I Minnesota bor den klara majoriteten av Syds släkt. Minneapolis ligger nära. Där i trakterna var min mormors bror Sheriff och där bodde också två andra av hennes bröder. Många besök har gjorts i Minnesota även om nu inte Prince varit högst på agendan vid besöken där. Nej Bob Dylan, Peter Himmelman, Jayhawks m fl. har däremot dykt upp. Skivaffärer har besökts, vådliga vattenskidturer på Mississippifloden har gjorts, löpturer, snöskottning är andra sysselsättningar genom åren. När vi suttit nätter och kvällar i utkanterna av St. Cloud då har det varit annan musik än Prince som vi lyssnat och spelat.

Nu tänker ni att vi skall lägga in ”Purple Rain” här att lyssna på men så blir det nu inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0