Tack snälla

Syd funderar över hur det här talessättet blivit nätintill allmängods numer. Tack snälla! Det sägs alltid numer, nästan i alla fall. Inte; "Tack ska du ha!" "Tack så mycket" eller liknande, Nej "tack snälla" ska det vara.
Är det ett resultat av att så stor del av dagens kommunikation sker via andra media än direkt talat mellan människor? Kroppsspråk, tonfall, allt sådant försvinner.  Den minsta delen av hur en annan person uppfattar ett uttryck är själva orden, merparten av hur ett budskap tolkas handlar om just kroppsspråk, tonfall.
 
"Tack du", när man läser det så är det helt OK men tänk efter i ett annat tonläge, "ja tack du" det kan ju vara starkt ironiskt, negativt. Kan det vara förklaringen till tack snälla? Så att man verkligen förstår att det är ett riktigt tack och att den som mottar tacket dessutom är snäll.
 
Tack snälla för att ni läser denna spalt. Syd James Revue står inför en förändring. Skrivkollektivet Syd James kommer under 2017 att gå över till Wordpress så det blir lite mer stil på det hela. Vi meddelar dock i god tid så att ni alla kan logga in och inte missa kommentarer om alla möjliga väsentligheter.
 
Väsentligheter är till exempelvis fotboll, jag måste motvilligt erkänna att Zlatan klarat sig bättre i Premier League än jag trodde. Nu i helgen gjorde han mål mot West Bromwich som låg på övre halvan annars har det mest varit mål mot typ Bournemouth, Crystan Palace men ändå. Matchen mot Crystal Palace gjorde mig för övrigt på riktigt dåligt humör för en stund i veckan som gick. Jag gillar aldrig när David för stryk av Goliat och speciellt inte när Goliat leds av "The Special One" - José.
Annars går helgerna i städandets tecken, men det vet ni redan ni som följer Syd James genom åren. "My Line of Duty".  Riktiga Line of Duty börjar strax. Jättebra serie, missa den inte. Hög klass, nästan i nivå med Happy Valley. Det är också väsentligheter.
Samt att Rolling Stones senaste skiva är riktigt bra, back to basic!
Vi kämpar vidare i julveckan!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0