Sommar, sol, EM och semester

Alla med åtminstone lite fotbollsintresse drömmer om sommaren 94 då Sverige gjorde lycka i VM-slutspelet. Men årets upplaga ser minst sagt svagare ut. Vår s k världsstjärna har mest stått offside och känns på en betydligt lägre  nivå än världsklass även om han spelade fram till Irlands självmål. Två matcher inget skott på mål.... To lose in Toulouse var kanske väntat (tyvärr har SJ.s EM-tips vad gäller Sverige gått in till 100% hittills, 1-1 och 0-1 och jag har så gärna fel på mitt tips i sista matchen, 0-2 för övrigt).
Inget lag har väl imponerat så där väldigt men Spanien ser bra ut.
Annars har det varit rätt mycket bråk, huliganer av alla slag. Läser man på huliganhistorien och tror att det bara är i England som huliganerna har funnits så tror man fel. Ta gärna med er boken "How soccer explains the world" av Franklin Foer när ni skall ligga i hängmattan och läsa i sommar.
SJ går själv in i en semestervecka några dagar före midsommar, det här med att hinna ligga i en hängmatta och läsa en bok känns dock rätt avlägset. Ingen hängmatta för det första, tveksamt väder för det andra och ett eget skapat arbetsschema som nog gör att klockan får ringa även kommande morgnar begränsar  bokläsandet.
Sedan skall förstås EM följas, det kanske blir Exit från Europa både för Sverige och UK den kommande veckan.. Brexit vore dock mer allvarligt än om Sverige förlorar mot Belgien i nästa match. Tror tyvärr inte att det blir så nice för svenskarna i Nice nästa vecka, men som sagt jag har mer än gärna fel på den punkten.
Brexit känns oroande, det känns överhuvudtaget oroande. Mycket bråk kring matcherna i Frankrike. Politikermord i England. Allmänt stökigt, nja det kan bli en turbulent sommar på många sätt känns det som, men jag har gärna fel på den punkten också. En liten reflektion på mordet i England, idag ställs den misstänkte inför domstol och kan dömas. Mindre än en vecka. Sverige motsvarande process? nja det vet tusan om vi klarat det på sex månader. Systemfel? Ofta bra om handling och konsekvens ligger något så när nära i tid.
 
Ni följer väl Sydjamesrevue på Instagram?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0