Cyber-attack även mot Syd James

Det var inte enbart de andra stora mediakoncernerna i Sverige som i helgen utsattes för cyber-attack i form av överbelastning. Även Syd James hemsida blev hemsökt av en överbelastning varför veckans artikel publiceras först idag. Det tog lite tid för Syds IT-säkerhetschef att få ordning på systemet igen. - Vi har haft skITmycket att göra, säger IT-säkerhetschefen som vi kan kalla för Kalle (täcknamn).
- Attacken verkar ha kommit österifrån denna gång, inte Ryssland eller Bulgarien utan mer från Örnsköldsvikshållet, som det ser ut när vi loggar trafiken.  Inte nog med att MODO slog Leksand skITenkelt utan samtidigt verkar de ha agerat i cybervärlden. - Vi är dock inte helt säkra uppgifterna, säger Kalle utan vi måste kolla vidare.
Ett tag trodde vi det berodde på att författaren själv var lite överbelastad och inte hann skriva något i helgen när både svärmor skulle firas och sedan skulle det jobbas därtill. Själv hänvisar dock författaren till attacken, ni kan lITa på mig säger författaren.
 
Hur som helst, helgens händelser visar hur sårbart vårt samhälle är. Nu får vi se hur det blir imorgon när de här Örnsköldsvikarna är i Leksand för returmatch. Att det blir en nätattack är vi helt säkra på, det gäller bara att Leksand kan få bygga en ordentlig brandvägg, utan att domaren skall hålla på och krångla, så skall det här nog gå bra säger IT-säkerhetschefen Kalle som dessutom slITIT extra som speaker i IShallen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0