Semesterinspirerad myskväll

Tillståndet efter semestern

 

Under semestern så satt fru Syd och jag under en korkek och funderade. Vi skall nog sätta lite mer ”piff” på helgerna och speciellt fredagskvällarna konstaterade vi.

Så ikväll tänkte jag; nu slår jag till och ger ett förslag:

 

- Hör du fru Syd sa jag, nu tänkte jag föreslå att vi ordnar lite god mat till kvällen och myser lite. Vad sägs om att jag tillreder en liten räkmogäng och att vi tar ett glas vitt vin som vi kan sippra lite på medan vi lagar resten av maten, tänkte en liten oxfilé och finslimmad Hasselbackspotatis och gräddig kantarellsås. Efterrätt? Ja en chokladmousse och Irish coffee. Jag sätter på lite mysig bakgrundsmusik och sedan ser vi på en romantisk komedi på Netflix.

Detta säger ni;  tror vi inte på!  Jaså? säger då Syd. Detta är min dolda romantiska sida som jag nu tänker få blomma ut. Låt var att den varit väldigt dold men visst kan jag till exempel röras till tårar när jag ser något känslosamt på TV. Tänk på OS 1980 när USA:s collegelag i hockey spöade oslagbara Sovjet. Jag blir rörd fortfarande.

 

Fru Syd såg mest förvånad ut efter det där matförslaget. - Är du verkligen seriös nu? frågade fru Syd. -Ja men tycker du det känns överdrivet så har jag ett annat alternativ och du får välja säger jag, och välj inte efter vad du tror jag vill utan vad du tycker själv.

- Låt höra alternativet då sa fru Syd.

- Ja om du tar den där laxen vi har kvar och tar någonting till så tar jag en kopp te, vi har ny ost och lite kex. I och för sig kan jag ta en macka först. Sedan kollar vi på TV. Vi kan till exempel se Aston Villa –Everton som börjar strax före 9. Men som sagt välj du.

 

Tänk hur det är, inte visste jag att fru Syd gillade Everton…-


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0