Turbulens

Det har varit många turbulenta omgångar under tiden som Syd James Revue har publicerats. SJR blir snart tonåring och under en period upptog den föregående finanskrisen många av Syds tankar. Den här gången hänger tankarna knappt med. 
Oljepriset sjunker, börsen sjunker ännu mer. Coronavirus, påverkar i allra högsta grad och det skall man har respekt för. Vi kan påminna oss om Hong Kong influensan och vi citerar Wikipedia:
 

I Sverige uppträdde sporadiska fall i november och december 1968, och övergick i en första våg under de första månaderna 1969. En andra, kraftigare pandemivåg svepte över landet vid årsskiftet 1969–1970.

 

De samhälleliga konsekvenserna, så som de framgick i medierna, var relativt få. En tydlig konsekvens av massinsjuknande i influensa blev att det var svårt att komma fram till Televerkets SOS-central och mycket svårt att komma till läkare och sjuksköterskor. Besöksförbud infördes på sjukhusen, och operationer fick skjutas upp. Däremot framkom en viss kritik mot regeringen för dålig beredskap mot Hongkong-influensan, där man menade att en bättre tillgång på vaccin tidigare hade minskat insjuknandefrekvensen påtaglig.

 

Vissa av oss kan också påminnas om Asiaten, åter citerar vi Wikipedia;

 

Sjukdomen orsakades av influensa A-virus av undertypen H2N2, och identifierades först i Guizhou i Kina tidigt under 1956.[1] Influensan spred sig som en pandemi över hela världen och nådde Singapore i februari 1957[2]Hong Kong i april, och USA i juni. I Sverige hade influensan sin kulmen i oktober 1957, med cirka 312 000 smittade.

 

 

Mycket känns bekant,  det är väl i och för sig ingen fördel i dessa sammanhang. MEN två stora skillnader; ingen sammanflätad global ekonomi och inga sociala media....

Som sagt, Syd har full respekt för situationen. Lite mer framtidstro behövs, man känner sig tyngd,  så hellre lite Corinna än Corona!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0