Vissa veckor

är lättare och än andra och vice versa skulle man kunna säga, eller? Hörde på radion i veckan, kommer inte ihåg vilket program eller sammanhang. Men i alla fall så uttrycktes det att det är "viktigt att barn får umgås med både sin mamma och pappa, och vice versa," dvs att barnen får umgås med både sin pappa och mamma.. Har lite svårt att se skillnaden.
 
Nu avslöjas att Arbetsförmedlingen inflitreras av anställda som går i de kriminella nätverkens ledband, lär sig systemet och kan fatta beslut om bidrag och annat som gynnar den egna kretsen. Om det här får fortsätta kan det ju gå så långt så att en arbetslös kan få ett hederligt jobb genom Arbetsförmedlingen, dock på ohederliga grunder men ändå...
 
I grunden och på allvar är detta oroande. Enligt vanligtvis välunderrättade källor så kommer det inte att förvåna någon när samma missförhållanden avslöjas inom Försäkringskassan, jaha det har redan gjorts!? Och Polismndigheten, där har den har inflitrationsoron funnits länge.
Tänker vidare;
Försvarsmyndigheten, illa om man börjar skjuta med granatkastare eller haubitsar i gängkrigen. Trafikverket, inte bra, trängselskatt tas ut selektivt eller att man ger tusan att ploga bort snön i vissa områden, eller kanske kör all snö till vissa områden. Man kan nästan höra vinterns nyheter ifrån Göteborg. Ingen snö i Lövgärdet, tre meters snövallar i Norra Backa. Man körde ju med egna vägspärrar tidigare i år men en rejäl snöhög är effektivare och mer symboliskt, ni minns väl att vi alla lekte "herre på täppan" på snöhögarna en gång i tiden. Det är ju det gängkrigen handlar om.
 
Igår var det 50 år sedan Jimi Hendrix avled, studio 1 hade bjudit i ett par gäster för att kommentera detta. En programledare från P 3, som knappt visste vad 1970 var för någonting. Och sedan Tomas Ledin, kanske inte den Jimi Hendrix-uttolkare som jag hade satt främst. Jag fnös lite föraktfullt där i bilen och tänkte att det borde varit Clas Yngström. Sedan berättade Ledin att han varit i Seattle, sökt upp pappa Hendrix pch dessutom besökt Jimis grav utanför Seattle. Va???? Skammens rodnad spred sig över mitt lekamen. Jag har varit i Seattle kanske 10 gånger men aldrig kommit på detta. Har i och för sig besökt begravingsplatser, men det var Indiangravar, aldrig Jimi. Nästa gång! Och jag får nog omvärdera Ledin.
 
Ledin såg Hendrix i Sandviken, antagligen på Högbo Bruk där Hendrix spelade en gång. På vägen dit fick bilen punktering. Jimi var den enda i gänget som kunde fixa en punktering vilket han enligt uppgift lärt sig i det militära. Som sagt, nästa gång jag kommer till Seattle blir det Jimis grav och några skivbutiker samt löpning uppför Dravus mot Magnolia. Nja, det sista får jag fundera på, tungt brukade det vara.
 
 
Karta över W Dravus St, Seattle, WA, USA
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0