Tack och lov

Så skrotades det utomordentlig dumma förslaget om en Super Europa League! Den jordnärmare fotbollsvärlden reagerade unisont och det känns hoppingivande. Nu är världsfotbollen kommersialiserad i överkant alla redan, med fantasilöner som ofta inte alls ligger i paritet med spelarens prestation. Men i alla fall.
 
Kan det vara så att man nu passerade man en gräns där det tog stopp? Vi skall inte inbilla oss att det är några fotbollsälskande personer bakom dessa förslag. Nej det här styrs av investeringsfonder som vill ha avkastning på sitt kapital. Drygt!
 
Nog om detta! Nu är det en vecka sedan som Syd fick sin Covidspruta. Det gick lugnt och smidigt, inga arga personer som vägrade eller skanderade utanför vaccinationscentralen. Vi har läst om både hot och annat dåligt uppträdande i vaccinationslokalerna. Drygt!
 
Pratade med äldre bror Syd här på morgonen, golfpremiär idag. Sommargreener! Det trodde jag inte efter att i förrgår vaknat med en knappt decimetertjockt snötäcke på marken och till detta en rejäl vind, som någon uttryckte det för ett antal år sedan. När man drog upp rullgardinen och snön yrde tänkte man; Drygt!
 
Mindre drygt var det att lyssna på radioprogrammet "Språket" i veckan som tog upp detta med att människor omedvetet och medvetet blandar ihop ordspråken/idiomen. Detta har Syd medvetet tillämpat sedan många år. 
"Man skall inte kasta handduken i sjön". "Hellre en yxa i handen än tio i skogen"  är exempel på detta.
Tydligen var det någon minister som i dagarna blandade ihop "Många bäckar små blir en stor å" med typ "Man skall inte gå över ån efter vatten". 
Någonting i stil med "Att det finns många bäckar små där man kan hämta vatten".
 
Ha en bra helg! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0