Inte på topp

Rehab fortsätter bra med höften, smärtan helt borta, alla övningar går bra. Kroppen dock stressad fortsatt och inte bättre efter en veckas turbulens. Går inte in på detaljer annat än att det var psyiskt mycket påfrestande. Det landade i tydliga råd; vila mer Syd, ät mer, koppla av......
 
Kylan har mildrats så till den milda grad att det idag är plusgrader. Och vamare skall det bli vilket riskerar snön som jag hade tänkt åka på innan säsongens slut. Vi får väl se.
 
Min skivhandlare hörde av sig i veckan, två nya produkter hade anlänt. Eftersom vare sig höft eller Corona uppmuntrar till särskilt mycket spring på stan så fick jag ett SMS där det stod " jag kommer hem till dig med skivorna efter stängning på lördag". Service det! Bra med lokal handel!
 
Intressant att följa diskussionen om Sverige elsituation. Vi har en effektbrist från Mälardalen och söderut redan nu och skall alla bilar laddas med el så lär det inte bli mindre brist.
Vi kommer att behöva alla energislag framöver säger vår vanligtvis välunderrättade energitalesperson som tidigare jobbat på Sydkraft i Skåne.På vilket bolag skulle annars en bekant till Syd jobba?
Det finns väl ingen inom elbranschen som gör motstånd frågar sig vän av ordning. Jo det gör det, och tur är väl det..
 
Bildresultat för ellära motstånd
 
En resistor, även kallad motstånd, är en passiv elektronisk komponent som utgör ett hinder för elektronernas rörelse i ett elektriskt fält. Dess resistans är ett mått på storleken av detta hinder och beräknas som kvoten mellan spänning och ström enligt Ohms lag. Enheten för resistans är ohm (Ω).
 
Men det där kände ni redan till! 
 
Nu tar vi kaffe, Carpe diem lite grann och sedan då, det får vi fundera på.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0