Janne Andersson och en röst i natten

Vissa av er kanske kommer ihåg en TV-serie som hette "En röst i natten"? Det var inte jag men...
 
Ofta, speciellt ofta när det är och har varit mycket runt omkring, mycket på jobbet, mycket hemma. Då brukar undertecknad av någon outgrundlig anledning behöva prata om nätterna till fru Syds stora "glädje"- Nej, snarast störande upplevs det.
 
Jag hör min egen röst säga en rad osammanhängande saker som inte har någon som helst koppling till den vakna vardagen. Eller kanske?, får kolla med någon sömnpratsforskare om saken.
 
Ett frekvent återkommade fras är: " Skall jag sjunga en bit för dig?". Hittills har svaret alltid varit "nej, tyst, sov nu". Och det gör jag för än har jag inte hört mig själv att faktiskt sjunga.
 
I natt var det en ny mening som uttalades: "Jag vill inte vara någon häcklöpare som springer i motvind". Var det nu kom ifrån??
 
En annan gång kände jag mig tydligen "som en omkullvält telefonkiosk".  Och en tredje gång kunde "jag inte köra omkring med en flakmoppe med soppa på flaket".
 
Det är totala "randomuttalanden" som jag till och med tror att en sömnforskare eller drömtydare skulle ha fullt upp att få klarhet i. Vi får se vad mer som kommer framöver? Skönt om man hade lite mer positiva tongångar kanske..?
 
En annan som kanske inte sover så bra (nu sover i och för sig Syd bra även om han pratar) är Janne Andersson, vår coach för herrlandslaget. 1-3 mot Österrike var inte bra, minst sagt, och nu spekuleras det och tycks från alla håll och då tänkte även Syd tycka lite.
 
Syd tycker inte att Andersson skall avgå. Vi kanske inte är bättre än så här? Om individuella misstag görs, nu gjordes flera i och för sig, så har de egentligen inte med spelsystem och coachning att göra.
 
Kan man inte slå ett bra pass så kan man inte, är man ouppmärksam så är man . Men det straffas direkt idag. Tiden att rätta till ett misstag finns inte. Förr, på Vallen i Grängesberg, hann man i och för sig inte heller rätta till alla misstag. Då fick man istället kompensera med en rejäl glidtackling och hoppas att bollen träffades först, eller årminstone fanns i närheten.
 
Hittade detta på "nätet" , 
 

De flesta som pratar i sömnen är män eller barn. Ungefär 25 procent av barn pratar i sömnen någon gång, och omkring en procent av vuxna.

Läs också: Sova med strumporna på ha oväntade fördelar!

Vad sömnprat egentligen innebär är sömnbrist. Saker som kan trigga att någon pratar i sömnen är feber, alkoholstress eller depression, till exempel.

 

 

Några särskilda strumpor kan man då undra?.... Nja jag pratar vidare tror jag..

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0