Tondöva

Tittar man i Svenska akademiens ordlista så är "tondöv" ett adjektiv som betyder att man är helt omusikalisk. Helt alltså.
 
Syd tycker att det finns andra former av tondövhet, typ mer intellektuell tondövhet. Svenska akademien är ju själva vid ett flertal tillfällen uppvisat påtaglig intellektuell tondövhet. Men nu tänkte jag avhandla Nobelstiftelsen som på sin kammare kom på att det nog vore en god idé att bjuda in ambassadörerna från Ryssland, Vitryssland (Belarus) och Iran till priscermonien. De var de enda som tyckte detta var en god idé!
 
Det blev ramaskri från alla andra och då fanns två alternativ, ändra sig eller avgå.Att höra detta muller hindrades inte av tondövhet. Man ändrade sig men problemet då var/är att man egentligen inte ändrade sig utan man hade tagit intryck av protesterna och då ändrat sitt beslut. Tycker man då egentligen att man i alla fall gjort rätt bedömning?
 
Vi får se vad som händer framöver, kanske någon avgår av hälsoskäl? Trovärdigheten är förbrukad till stora delar men det är ett prestigeuppdrag och svårt att släppa. Det är tyst just nu men vi får se.
 
Tyst på krigsfronten i Ukraina är det inte. Samma sak här med tondövhet, inte lägger sig Rysslands armé ner och ger upp, så att det går "sakta" fram i motoffensiven är inget att undras över. Det är mer fantastiskt att det är en motoffensiv. Uppdateringar får ni bland annat på www.cornucopia.se.
 
Krig sprider elände precis som vildsvinen där man nu tvingats stänga naturen i en del av Västmanland och en bit in i Dalarna. Alla är förtvivlade, med rätta. Bort med dem, ja då tänker vi inte på de förtvivlade utan på vildsvinen, som f ö medvetet importerades en gång tiden. 
 
Det här blev ju en väldigt tungsint krönika men vi kan pigga (ofrivillig vits med tanke på vildsvinen) upp oss lite nu på slutet; vi pratade om realityprogram idag på jobbet. Och vi var vid bordet rätt överens om att sådana här sjungprogram och annat som sänds, där är kan man nästan längta efter att få vara lite tondöv ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0