CD "No More War II"

Som ni vet så ställer jag samman två olika CD per år, en inför sommaren och en inför julen. För sju år sedan (oj är det så länge sedan?) gjorde jag en CD med temat;  "No More War". 2017 alltså. Kommer inte ihåg varför jag valde det temat men helt klart så var ju den förhoppningen helt fel. Tyvärr!
 
Ett fullt rasande krig i Europa efter Rysslands fullskaliga invasion i/mot Ukraina. Sedan har vi mellanöstern med Israel och Hamas. Inte direkt fred på jorden. 
Hittade fordralet till "No More War" på kontoret vilket gav idén om en uppdaterad version som nu är klar.
 
Ni som brukar få, meddela så får ni gärna denna "extrautgåva" Jag vill säga att denna skiva/låtlista kräver mer lyssning, musiken är bra (tycker jag), texterna är viktiga för att kunna följa hela tanken med skivan:
Jag börjar med en låt som heter "End" sedan kommer ett frågande kring världens utveckling, uppmarschen, in i kriget, ifrågasättande, rädsla.
 
I mittpartiet blir det lite jobbigt med låtarna "I don´t wanna be a soldier" och efterföljande
"Fool Metal Jack". Lyssna in texterna även om det är av och till är lite stökigt. "Fool Metal Jack" är ingen hård rock, men hård "

"I hear someone is  shouting for help, I think it is me, it ought to be me..."

 
Sedan kommer partiet att det här gick inte bra, det går sällan bra för soldaterna och det är jobbigt för anhöriga när ingen kommer hem utan att det istället blir  "Knockin'  on heaven's door" och de skyldiga går fria.
 
Jag hoppas ni vill lyssna, musikaliskt bra men en känsloresa, åtminstone för mig, även efter ett antal lyssningar. 
 
 
 
 
 
 
 

Nu gäller det att bestämma sig

Nu gäller det att bestämma sig. Med lite distans till ett som, jag tycker, jättebra OS så måste jag välja gren, säger vår vän Syd James.
Det var mycket inspiration, Sarah Sjöström la nivån men någon elitsimmare, nej det lockar mig inte riktigt. Nej pingis, det gav mycket energi. Har under många år försökt göra mig av med pingisbordet i garaget men nu är det mer fråga om att bygga ut garaget och ställa UPP pingisbordet.
 
Jag ser mig redan stå där och mata forehand och backhand, skruvar uppåt och nedåt.  Fru Syd är inte lika lockad att stå där som bollmottagare men vem vet, med lite charm och tålamod så. Nu är ju varken charm eller tålamof några starka grenar hos Syd men kanske ändå. Locka med något typ; "ta emot de här 125 forehandbollarna så kan jag bjuda på nybakad sockarkaka sedan". Det känns lite ihåligt det håller jag med om. 
 
När Truls förlorade finalen i singel så kom plötsligt andra energikällor; stav! Duplantis! Kan detta vara något? Jag provade stav i min ungdom men jag minns knappt att jag nådde högre än höjdhopp. Lite kanske, annars var faktiskt höjdhopp en av min bättre grenar, och längdhopp, har stolt kvar en silverplakett från skolmästerskapen. (Ett ögonblick: "Fru Syd har du sett mina medaljer någonstans? - Vad säger du? -Metallskrot för flera år sedan? - Tänker du inte alls på min OS-karriär?? - NU blir det ingen sockerkaka!)
 
Jaja ....
Detta med längd- och höjdhopp kan ni kanske förstå med tanke på kroppbyggnaden men, Kulstötning det var min allra bästa gren. Flera barndomssomrar höll jag på med kulstötning i morfars och morrmos trädgård. Frekvent är en underdrift!
Vem var då inspirationskälla till detta kan man man undra? Jo det var Jan Ståhl! Och vem är det då kan ni också undra. Jo det är Daniel Ståhls far. Jag tillbringade många somrar, påskar och annat i Föne hos Daniel Ståhls farmor och farfar och sonen Jan var Sverigetopp i kula, diskus och slägga.
Slägga gav jag upp tidiigt, snurra runt kunde jag men sedan for jag ur ringen och släggan låg kvar.. Dessutom upplevde jag diskbråck, ljumskbråck, handledsfraktur och axlarna ur led, det kändes så i alla fall. 
 
Kulstötning kan det bli igen; såg att veteran-VM i friidrott pågår just nu. Äldste deltagare är fyllda 100, enda startande i den gruppen. Kula 2.78 låter överkomligt och jag har många år att träna. Kula får det bli mellan pingispassen!!
 
Hördu, fru Syd! Nu är det dags, ta med bollarna! Idag är det backhand vi skall köra! 
- Vadå tyst med dig? - Herregud klockan är ju över 8!! Det här är ju forlorad tid!

RSS 2.0