En födelsedag mitt i fotbolls-EM

En gång uttalade Syd följande födelsdagshälsning till yngre bror Syd; "Tänk att du fyller år varje år det är fotbolls-VM" Broder konstaterade att han, precis som vi andra, fyller år varje år.. 
Vad jag egentligen menade var att födeledagen alltid inträffade samtidigt som fotbolls-VM gick/går, utom då senast när man vänt på årstiderna.
 
I år lyckades Syd själv fylla år under fotbolls-EM, jämnt dessutom. Vissa "jämna" födelsedagar känns mer märkliga än andra och jag tycker de känns mer och mer märkliga för varje gång. Min mors bästa väninna, nu 96 år fyllda ringde och grattade, även hon konstaterade att åren går men att man känner lika på något sätt. Vi hoppas på det!
 
Vi skall gå tillbaka lite till fotbolls-EM. Sverige är inte med men Albanien och Georgien är med... Tittar gärna på matcherna ändå, stormatcherna blir ofta lätt stereotypa med fokus på att inte släppa in mål. Darför matcherna med och mellan "underdogs" ofta blir mer inspirerande.
 
Vad som dock inte är inspirerande är expertpanelerna, frågan är om inte SVT vinner bottenligan. Det är klart att om du aldrig i hela ditt liv sett en forbollsmatch så kan det kanske tillföra något, möjligen. För att sedan bevisa expertens expertkunskaper skall man i nästa skede nagelfara någon liten detalj som experten (och alla vi andra) uppmärksammat och förklara. Tröttsamt! SVT behöver spara pengar. Gör det!
 
Men nu gläds vi åt en födelseldag som var mycket trevlig, många kom och många fina presenter, flera med fotbollsinriktning; inte på grund av EM utan mer kopplat  till Syds långvariga och bestående fotbollspassion; böcker av Erik Niva, "The Golden shoe"  direkt från Tyskland, där var det 100 % EM med innehåll på c a 40 %, West Ham United-tröja  och en dryck och godsaker som kan förgylla hela sommaren.
 
När man kommit upp i denna aktiningsvärda ålder skall man verkligen passa sig för att säga "Vad var det jag sa!" Men nu gör jag det ändå;
 
En sak som inte förgyller är att Northvolt drar sig ur Borlänge! "Vad var det...." ja just ja det skulle jag ju inte säga....
De, Northvolt, har skickligt attraherat riskkapital. Tänk bara på början när man bjöd in c a 40 kommuner (något sådant, minns ej ) för att tävla om att få etableringen. Skellefteå vann och nu får vi verkligen hoppas att det inte blir en exit där också., en Krügerkrasch i AI-tider vore inte bra.
 
Skulle det bli så illa är det många som får försöka "ladda batterierna på nytt".
 
 
 

Sommar CD 2024- spellista

 
 
För snäll, ja kanske! Enjoy anyway!

Fullt upp och fort går det (ibland)

Ni som följer Syd på Instagram har sett att maj och juni har varit utmanande ur resesynpunkt. Kombinationen  av olika aktörer och Trafikverk fungerar inte så bra. Känns som om en verklig chansning att sätta sig på tåget med en tro att man skall komma fram något så när i tid. Men som sagt rapporter finns på Instagram. Tiden går fort men inte tågen!
 
Maj passerades med ett "swish", vart tog de 31 majdagarna vägen? Lika förvånande snabbt varje år..
 
Lika förvånande är det att i stort sett alla olika aktörer i samhället blir så förvånade när någon har granskat något de håller på med. Trots alla poilicies, värdegrundstjohejsan och en massa annat så kommer avslöjanden i parti och minut. Vissa saker som man trodde var självklart finns inte alls.Vi är SÅÅ förvånade och vi skall verkligen gå till botten med detta.
Det är politiker, det är företag, det är statliga aktörer som polis, tull, skatteverk, SJ, Trafikverk och egentligen allihop.Alltid ett förvånant konstaterande. Va? Det hade vi ingen aning om!
 
Positivt förvånande är att Willie Nelson fortfarande producerar så bra musik! 91 år gammal så släpper han ett album som rosas av alla. Såg ett klipp på Instagram (tillbaka där igen) där Nelson och söner framför en låt på John Lennons födelsedag!  Samma Nelsonbröder som backade upp Neil Young på Dalhalla för snart åtta år sedan! 
Åtta år sedan, ja pandemin förstörde ett par år som på något sätt bara försvann och det känns därför som om tidräkningen blivit annorlunda.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0