Vem/vilka är Syds vanligtvis välunderrättade källor?

Ni som följt Syds skrivande genom åren har sett att Syd ibland hänvisar till källor som är "välunderättade" och kan ge, som det visat sig, rätt så bra förhandsbilder av vad som faktiskt kan hända eller tenderar att hända.
 
Ni som förutom att läsa Syd även följer andra trovärdiga media vet att källorna aldrig avslöjas. Om Syd är trovärdig? Ibland så, men ni får ta vissa saker med glimten i ögat och se informationskällorna som just källor, inte källor att ösa ur men att hämta en och annan förutsägelse från ibland.
 
Jag skall ge ett par exempel från de senaste månaderna.
 
Vi börjar med "gröna investeringarna" i norr inklusive Northvolt som ni vet att Syd och källorna vari skeptiska till länge.
 
Vi skall dock inledningsvis hoppa tillbaka lite i tiden och påminna om denna artikel som vi skrev i december 2023:
 
Northvolt taktar inte riktigt som de ska, Scania som vill ha batterier till sina ellastbilar får inga batterier. Northvolt siktar på en börsintroduktion där våra pensionspengar skall satsas och så blir det ett nytt Klarna eller Spotify som höjs till skyarna men som sällan redovisar något överskott. Spotify skall nu säga upp 15 % av sina anställda, förvåning?, säger Syds vän. Nej, alla företag som går med ständig förlust måste vida åtgårder.
 
 

Maj månad 2024;

Jag varit i Luleå. Länge sedan jag var där senast. Jag påminde mig själv om att för nu rätt många år sedan, 15 kanske, så gjorde man i Norrbotten i stor satsning på att Kallax flygplats skulle bli ett världsnav för fraktflyg. Asiatiska plan skulle kunna ta en nordligare bana, korta avståndet mellan Asien och Nordamerika genom att åka vid polarcirkeln och då landa på Kallax, omlasta etc. Start- och landningsbanor byggdes ut och det slogs på stora trumman.

 Nu blev det inte så, det går persontrafik till Stockholm och ett plan till Pajala såg jag och ett till Arvidsjaur. Det blev inget globalt fraktflygscenter. Jag hoppas nu bara att inte andra storskaliga projekt som nu är på gång i norr går samma väg. Det är mycket på gång. Och det är just det: På gång...

Så här skriver nu "Affärsvärlden" i en dagaktuell krönika:

Då etanolbubblan glömdes bort återupprepas nu historien i delar av Norrland. Nu rör det sig inte om ett fåtal miljarder utan om mer än hundra miljarder. I den mån ovanstående fem faktorer kan skönjas i andra industrisatsningar runtom i landet ska vi inte bli förvånade om även dessa blir ekonomiska, mänskliga och miljömässiga tragedier.

Jag hoppas att jag har fel.

 

Slut citat.

 

 

Ingen kan väl ha undgått diskussionern och nyheterna om Northvolt de senaste dagarna. Information fanns tidigt,enligt de källor som jag anger ovan, om Borlänge och nu verkar problemen eskalera.Så här skrev Syd tidigare i somras.

En sak som inte förgyller är att Northvolt drar sig ur Borlänge! "Vad var det...." ja just ja det skulle jag ju inte säga....

 

De, Northvolt, har skickligt attraherat riskkapital. Tänk bara på början när man bjöd in c a 40 kommuner (något sådant, minns ej ) för att tävla om att få etableringen. Skellefteå vann och nu får vi verkligen hoppas att det inte blir en exit där också., en Krügerkrasch i AI-tider vore inte bra.

Åter till tidningen Affärsvärlden och hänvisar till att PC fick ett IVA-pris.:

 

“Peter Carlsson är visionären som vågade satsa på det som de flesta inte trodde var möjligt. Trots år av varningar och motgångar har han lyckats med bedriften att bygga en gigafabrik för tillverkning av gröna batterier i skogen utanför Skellefteå.”

Är det inte bättre att dela ut medaljer till människor efter att de har lyckats istället för att dela ut priser baserat på förhoppningar? Ropa inte hej förrän du kommit över ån, lyder ett gammalt ordspråk.

 

Slut citat

 

 

Vi avslutar med en politisk förutsägelse. Så här sade de välunderättade källorna i somras;

Biden är en man som vill, frågan är om han kan. Vanligtvis välunderrättade källor tror att Biden kliver av. En plötslig sjukdom inträder....och då väljer Joe att avsluta. Tänk om Trump kunde gå före och avsluta sin kandidatur. Dock risk för besvikelse där.

 

Nu hör jag att en alldeles väldigt välunderättad källa som undrar om Syd skall dricka kaffe snart?

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0