They did it again

Man funderar lite inför varje gång, är det möjligt, kan det bli lika bra igen? Och svaret är Ja och varje gång denna mäktiga känsla.
Nu senast på Strawberry Arena - Jordgubbsstadion- var lika bra som tidigare. 
Vi var där vid halv sex, långt fram, längre fram än någonsin tidigare. Det var möjligt att sitta på golvet en stund men sedan fick vi stå tillsammans under många svettiga timmar.
Min gamle vän Leif-san och fru Syd var med. Fru Syd tog sig ytterligare något längre fram medan vi andra kom i samtal med ett gäng från Hjo. Det var far och morbror med två barn, i och för sig vuxna men en yngre generation Springsteenälskare.
Sonen var mycket entusiatisk när han fick höra lite dalmål. Han riktigt njöt att få höra de dalaklingande kommenterarna. De unga hade sett Springsteen någon gång tidigare. Äldre gardet hade sett fler, annars var det veteranbilar i Hjo som gällde.Och Leksand i hockey! Hur kom det sig funderade jag. Alltid varit så! En helt logisk förklaring-
 
Det var tjejerna från Åbotrakten i Finland som kommit enbart för Springsteen. Hade varit i Helsingfors någon dag innan. Trots att de kom från svensktrakter så var det engelska som gällde, Det började bli riktigt varmt, det var trångt, stämningen god. Ingen klagar, alla är på bra humör.
Som kvinnan som tillbringade merparten av kvällen bredvid mig och Leif.san. Kom från någonstans mellan Gävle och Uppsala. Högoktanig Springsteenfantast.  Hade varit i Odense, hade varit på konserten i måndags och nu ikväll. Hade kommit på att hon och sambon aldrig varit i USA och nu hade hon plötsligt bokat in en Springsteenkonsert i Philadelphia i mitten på augusti. Aldrig varit i USA men nu var det dags, 2700 kostade en biljett i Philly. 
 
Det är svettigt, det är trångt. Ingen klagar, Kläderna klibbar, Rör man sig tre centimeter så är det en annan person där. Alla hänsynstagande, bra humör, förväntan. Nya bekantskaper. En annan värld, här och nu. Människor som man finner gemenskap med, ser dem aldrig mer. Ett par tjejer från Japan som åker med på alla konserter i hela Europa, varje konsert.
 
Och så drar det igång; E Street Band och Bruce, Fullt ös direkt, vilka musiker, Man tittar sig omkring och det är ett leende i alla ansikten. I detta frontgäng där vi står ikväll kan i stort sett alla samtliga textrader. Där ligger man i lä.  Vilka musiker, spelglädje. Nils Lofgren en av mina favoriter, spelar också med Neil Youngs partnergrupp "Crazy Horse"
 
Själv är jag ytterst dålig på att fånga stunden, men i trängseln på Springsteenkonserter känner jag mig befriad, närvarande och funderar redan på när man får stå där igen. Man vet aldrig, Bruce fyller 75, haft problem med magsår. Skuille kännas tomt om man inte får stå där igen, kanske få höra hur det gick därborta i Philadelphia, eller hur det gick på vetenransbilsträffen i Falköping. Antagligen inte, men nåsta gång får man nya bekantskapr och samma känsla av saknad och tomhet när det är över.
 
 
Foto: Syd James
 
 

Kommentar till sommar-CD

Jag har fått en hel del positiva kommenterar om årets sommar CD som "släpptes" för några veckor sedan och jag tänkte nu berätta lite mer om vad och varför vissa låtar valts och varifrån de kommer. Inte alla låtar men några med särskild "edge".
Spännande? Det får vi se
 
Låt 1 Lord Huron. I augusti 2022 var vi på återbesök i Minnesota, USA. Ett besök på skivbutik hör alltid till och efter lite alllmänt botaniserande så stod den skivan där. Köpte utan kunskap och utan att ha lyssnat, blev ett bra val vilket butikspersonalen uppskattade. Ni ser skivan till vänster.
 
 
Andra låt är Stones, tänkte att temat kunde passa in "Angry" "Don´t get angry on me..."
 
Tredje och elfte låt är Clapton. Jag var in på Dala Destroy Records och köpte en vinyl live-skiva med Eric Clapton för ett tag sedan. Jätttebra! Hörde flera bra låtar och började botanisera i min egen skivsamling. Jodå där stod CD:n "Journeyman" och låtarna fanns med. Hade från början tre från skivan med men det blev två.
 
Sarah Borges, låt fyra, ett tips från Eric Ambel där jag är mycket stolt över en direktkontakt av och till. Direktimport från USA, Eric Ambel gör själv också mycket bra musik och har bland annat spelat live med Steve Earle, vilka  jag och äldre broder Syd såg på Cirkus i Stockholm för många många år sedan.
 
Peter Gabriel, låt 5, en favorit genom alla år ända sedan Genesistiden. Sett live en gång, en konsert i minne som växer hela tiden.
 
Eric Bibb, låt sex och 16.  Systerson JW hälsade på i julas medhavandes en Eric Bibb skiva. Det visade sig att JW var medproducent och delägare i skivbolag. där Eric Bibb var listad. Berättade om en kommande konsert i Stockholm som vi bevistade under våren. Mycket bra, känslosam blues.
 
Låt sju och 17. Charlie Parr inköpt Utrecht Holland, varje besök i Utrecht medför ett besök i skivbutiken Plato (följ gärna på Instagram). De har stort utbud och där fann jag Charlie Parr, aldrig hört talas om förut. Kul!
 
Låt 9 Hanne Boel. Märkligt inköpsställe; Näsåker i Västernorrland. I Näsåker är festivalen Urkult en årlig kultur och musikfestival. Några av besökarna blir nog kvar i Näsåker, lite hippiekänsla över det hela. En secondhandbutik upptäckte jag bredvid fiket och har man tur så kan man hitta skivor till bra pris.i secondhandbutiker och ja 10 spänn för denna Hanne Boel CD som har många bra låtar.
 
Dixie Chicks avslutar, egentligen inte min musikstil men jag gillar Dixie Chicks som numera bara heter Chicks. Var i Göteborg ifjol och köpte alla Dixie Chicks som Bengans hade. "Everybody knows"- hur en skivsamlare agerar...
 
 
 
 
 

Besvikelse

Besvikelse är ju att kanske laddat ord. Man kan vara besviken över stort som smått. Att jag kom att tänka på detta var egentligen en helt bagatellartad händelse. Gruppen "Greta van Fleet" spelade på, kan det ha hetat, Stockholm Fields för en dryg vecka sedan. Greta van Fleets första album var superbra, väldig likt Led Zeppelin men väldigt bra och lovade mycket för framtiden.
Deras nästa album, nja, nej den kändes inte så bra och de fick i heller speciellt bra recensioner för sin konsert. En klar besvikelse.
 
Kommer ni ihåg Tom Robinson Band med "2-4-6-8 Motorway", det här kändes lovande men så kom då LP:n och .......jättebesvikelse, ett "one-hit wonder".
 
Dessa saker är exempel på bagatellartade besvikelser liksom typ att Sverige missade EM-fotboll. Vi kan ju trösta oss med om att hade Sverige varit med i EM så hade vi säkert åkt ut i gruppspelet och då hade DET varit en besvikelse.
 
Mer allvarliga besvikelser är ju världsledarnas handlingar, nu far Orbán runt på turné och skall stifta fred. Ryssland skall få mark som tillhör Ukraina, sedan blir det "fred" , man får säkert vänta några år men sedan är det nog dags igen till allas stora besvikelse.
 
Arabiska våren - en besvikelse.
 
USA är en besvikelse- Biden är en man som vill, frågan är om han kan. Vanligtvis välunderrättade källor tror att Biden kliver av. En plötslig sjukdom inträder....och då väljer Joe att avsluta. Tänk om Trump kunde gå före och avsluta sin kandidatur. Dock risk för besvikelse där med.
 
Men bevikelse är ingen bra känsla, bättre att konstatera, så blev det och så fokusera på att det skall bli bättre. Typ bättre väder när senaste skyfallet gjort alla i Jönköpingstrakten både blöta och besvikna. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0